Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Живите динозаври“ в Морската градина във Варна

Възстановка на 24 вида праисторически влечуги - движещи се и в реални размери

Експонатите ще бъдат разположени непосредствено зад Пантеона в Морската градина.  - „Живите динозаври“ в Морската градина във Варна

Експонатите ще бъдат разположени непосредствено зад Пантеона в Морската градина.

Морската градина във Варна скоро ще се напълни с праисторически влечуги. Защото в парка ще бъде изложена една от най-зрелищните пътуващи изложби по света – „Живите динозаври”. От 10 юли до 3 септември морската ни столица ще покаже възстановка на обитателите на нашата планета преди 65 млн. години. 

Варненци ще видят 24 вида движещи се динозаври в реални размери, включително и най-популярния сред децата Т-Рекс. Всеки един от тях е пресъздаден максимално близо до известните на учените видове. Изложбата ще запознае посетителите и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, как са ловували и как са отглеждали малките си.

Експонатите ще бъдат разположени непосредствено зад Пантеона в Морската градина. Изложбата ще бъде достъпна всеки ден от 10 до 22 ч. Билетите са на цени 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни.

От появата си до днес „Живите динозаври“ са видени от повече от 10 млн. души в Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд, Дубай, в страни от Южна Америка и др.

Събитието е част от програмата „Варна – Европейска младежка столица” 2017 и се реализира с подкрепата на Община Варна.

Вижте още: АСТЕРОИДЪТ, УБИЛ ДИНОЗАВРИТЕ, ПАДНАЛ НА НАЙ-НЕПОДХОДЯЩОТО МЯСТО

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg