„Животът е прекрасен“ пред Народния театър

Девет дни спектакли на площада, първият - безплатен

Сцена на открито ще заеме площада пред Народния театър в края на месец юни. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - „Животът е прекрасен“ пред Народния театър

Сцена на открито ще заеме площада пред Народния театър в края на месец юни. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Финалът на Европредседателството ще постави началото на поредицата „Театър пред театъра“ – девет дни спектакли на открито. От 30 юни до 8 юли публиката ще види някои от хитовете на Народния театър, като „Животът е прекрасен“ на режисьора Александър Морфов, с участието на Камен Донев в главната роля.

На 30 юни ще бъде представен концерт-спектакълът „България – благословена земя“ – част от закриващата програма за финала на българското Европредседателство. Достъпът до събитието е свободен, като желаещите трябва да се снабдят с покана с място от касите на Народния театър.

Деян Донков в „Калигула“, постановка на Диана Добрева, ще могат да видят зрителите на 1 и 2 юли. Представлението ще се играе със субтитри на английски език заради чуждестранните жители и гости на София.

„Животът е прекрасен“ на Александър Морфов също е в програмата на „Театър пред театъра“. Ще се играе на 4 и 5 юли. На 6 юли ще бъде представена комедията „Сако от велур“ на режисьора Бойко Богданов.

Америка за България

На откритата сцена ще гостува и спектакъл от афиша на Театър „София“ – „Г-жа Министершата“ на режисьора Недялко Делчев, ще бъде представен на 3 юли. Театър „Българска армия“ пък ще излезе със 100-ото представление на „Швейк“, постановка на Бина Харалампиева, на 7 юли.

Всички спектакли са с начален час 21,30. Билетите с цени от 10, 15, 20, 25 и 30 лв. вече са в продажба. Местата са 1127.

От Народния театър съобщават, че тази година конструкцията на сцената и трибуните ще е различна, по-удобна и безопасна както за зрителите, така и за актьорите. Освен, че ще бъде наполовина по-ниска, трибуната ще има и коридор за достъп по средата. Предвидено е и пространство за достъп на хора с увреждания.

Colibri april 2017
Bookshop 728×90