Животът на Филип Киркоров застрашен заради хумористичен скеч (видео)

Бурни реакции сред руски военни на най-високо ниво, десантчици и ветерани от Афганистан го заплашват с отмъщение

Стопкадър от пародийния скеч - Животът на Филип Киркоров застрашен заради хумористичен скеч (видео)

Стопкадър от пародийния скеч

Хумористично видео, в което Филип Киркоров пародира руските десантчици и намеква за хомосексуални отношения в руската армия, събуди страстите в Русия и застрашава живота на певеца, съобщава в множество публикации „РИА „Новости”.

Певецът от български произход публикува в Инстаграм пародиен скеч, в който, облечен като десантчик, говори на своя приятел и колега „Мартинов” и прави непристойни намеци от сексуално естество.

Видеото предизвика бурна реакция сред висшите военни кръгове в Русия. Депутатът от Държавната Дума, бившият командващ на Въздушно-десантните войски генерал полковник Владимир Шаманов поиска публично извинение от артиста, тъй като с този скеч „са оскърбени два главни символа на десантчиците – фланелката и баретата”.

„Препоръчвам ви да се извините и да махнете своя пасквил от социалните мрежи заради собственото ви добро”, казва генерал Шаманов и продължава с предупреждение: – „Всеки може да обиди десантчика, но не на всеки му стига времето да се извини.”

Америка за България

Заплахи се появиха и от ветерани от войната в Афганистан. Във Фейсбук председателят на Свердловската областна организация на Руския съюз на ветераните от Афганистан Виктор Бабенко обеща, че Киркоров „ще си плати” за скандалното видео.

„Когато дойдеш в Екатеринбург за следващия си концерт, нашите момчета толкова „топло” ще те посрещнат, че ще запомниш за цял живот”, пише Бабенко и допълва, че му е особено неприятно, че Киркоров пуска това видео точно в годината, когато се празнува 75-годишнината от победата във Втората световна война.

Ветеранът твърди, че певецът „няма нито съвест, нито срам, нито любов към Русия”.

Заместник-председателят на националната организация на ветераните от Афганистан Владимир Кошелев заяви по телевизията, че десантчиците няма да пишат жалби срещу Киркоров, а направо ще действат:

„Това не е първата му изцепка. Не може да се търпи повече, стига сме се лигавили с него. Нека се страхува”.

Ветераните от Въздушно-десантните войски на Русия написаха отворено писмо до Министерството на културата, в което призовават да бъде изцяло преразгледано творчеството на Киркоров.

Обидното за десантчиците видеото вече е свалено от всички социални канали, свързани с певеца, но все още присъства в Ютюб, разпространено от други.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3