Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Животът на Одри Хепбърн за продан

Лични вещи на актрисата се предлагат на търг

Одри Хепбърн с тренчкота си „Бърбъри“, който се очаква да достигне цена между 6 и 8 хиляди паунда. - Животът на Одри Хепбърн за продан

Одри Хепбърн с тренчкота си „Бърбъри“, който се очаква да достигне цена между 6 и 8 хиляди паунда.

Ако някога сте си мечтали да се докоснете до личния свят на една от най-обаятелните актриси в историята на киното, то шансът ви е този септември. Вещи на Одри Хепбърн, които никога преди не са били на пазара, се предлагат на търг в аукционна къща „Кристис“ в Лондон.

В колекцията попада тренчкот „Бърбъри“, набор от обувки за балет, портрети, лични писма и собственото ѝ копие от сценария на „Закуска в Тифани“, с бележките ѝ в него, пише Би Би Си. Сред лотовете има писмо от Труман Капоти, писал книгата, по която е филмът, както и запалка с гравюра:

„За нежната ми дама“.

Снимка: Кристис

Търгът е одобрен от синовете на Хепбърн, Лука и Шон, които казват, че се надяват чрез него все по-нарастващите почитатели на актрисата да могат да споделят духа ѝ.

Родена в Белгия през 1929 г., Одри Хепбърн участва в редици филми, придобили култов статус – „Сабрина“, „Клоунско лице“ и „Ваканция в Рим“, за който получи и „Оскар“. Актрисата почина през 1993-а на 63 години.

Търгът, който ще се проведе на 27 септември, ще бъде предхождан от тематична изложба в „Кристис“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg