Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Животът на Стив Джобс – претворен в опера през 2017 г.

Спектакълът ще възпее изобретателя, който научи, че сложните човешки отношения се нуждаят от повече от един бутон, за да функционират

Стив Джобс почина през октомври 2011 г. на 56 години от рак на панкреаса. - Животът на Стив Джобс – претворен в опера през 2017 г.

Стив Джобс почина през октомври 2011 г. на 56 години от рак на панкреаса.

Освен на кино, историята на Стив Джобс ще бъде разказана и в музика. Оперна творба, посветена на съоснователя на „Епъл“, ще бъде поставена премиерно през 2017 г. в Санта Фе. Нарича се „(Р)еволюцията на Стив Джобс“ и ще възпее новатора, който научи, че сложните човешки отношения се нуждаят от повече от един бутон, за да функционират.

Музикалното произведение е композирано от Мейсън Бейтс, а либретото е дело на Марк Камбъл, либретист на операта „Тиха нощ“, спечелила „Пулицър“.

Действието в операта започва, когато изправен пред смъртта си, Джобс (починал през октомври 2011 г. на 56 години от рак на панкреаса) си спомня за хората, които са го вдъхновявали – от баща си до дзен будизма и съпругата си Лоранс.

От Операта в Санта Фе разкриват, че спектакълът ще бъде „толкова иновативен“, колкото и самият визионер-мечтател.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах