Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Жулиет Бинош: Депардийо искаше да ме убие, но още съм тук

Френската актриса се шегува с имитация на култова сцена от „Психо“

„Като се замисля, има тайна“, казва актрисата за играта си. - Жулиет Бинош: Депардийо искаше да ме убие, но още съм тук

„Като се замисля, има тайна“, казва актрисата за играта си.

Френската актриса Жулиет Бинош си припомни коментари на Жерар Депардийо по неин адрес в края на миналата година. „У нея няма нищо, абсолютно нищо. Можете ли да ми обясните каква чак толкова е тайната ѝ, защо я ценят толкова дълго“, попита той журналист. „Той искаше да ме убие. Но аз съм все още тук“, шегува се днес Бинош.

Репортер на „Гардиън“ по време на интервю я моли да разсее чуденето на Жерар Депардийо. „Каква е тайната, а“, пита актрисата в отговор и се замисля.

„Като се замисля, има тайна. Когато си пред камерата, има нещо, което се случва. Някаква връзка, някакво движение, странен тип окачване. Там откриваш слоя в себе си, който се повтаря у всеки човек. И ако го направиш правилно, ако можеш да си представиш сърцата на хората да бият в един ритъм, се получава. Красиво е“, казва Бинош.

Но дори и тя не може дълго да остане сериозна – като си спомня злостните коментари на Депардийо, я обзема палаво веселие. Повдига едната си ръка все едно държи нож, както Норман Бейтс в сцената от банята в „Психо“: „Той искаше да ме убие. Но аз съм все още тук“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90