Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Тази седмица журналист от БНР отваря въпрос за 100 хил. лв. в „Стани богат“

След броени дни ще разберем дали Любомир Лазаров печели сумата

За първи път участник стига до въпрос за най-високата сума в „Стани богат“, откакто Михаил Билалов е водещ на шоуто. Снимка: Би Ти Ви - Тази седмица журналист от БНР отваря въпрос за 100 хил. лв. в „Стани богат“

За първи път участник стига до въпрос за най-високата сума в „Стани богат“, откакто Михаил Билалов е водещ на шоуто. Снимка: Би Ти Ви

Въпрос за 100 хил. лв. ще бъде отворен в „Стани богат“ тази седмица, съобщиха от екипа на предаването. Участникът е Любомир Лазаров, който през последните 20 години от кариерата си оглавява интернет отдела на БНР, днес вече пенсионер.

Лазаров е на 68, женен е от 40 години. Преди националното радио е работил в печата – във вестниците „Земеделско знаме“, „Континент“ и „168 часа“ (където е бил зам.-главен редактор). Той създава сайта на Програма „България“ на БНР, който се списва на 12 езика. Лазаров е завършил българска филология. Пенсионирал се е преди 4 години.

Започва играта си плахо, но в разсъжденията си показва висока начетеност. За малко да изгори на лесен въпрос. Един от последните въпроси преди финала за 100 хиляди лева, е свързан с известна статуя в Париж. Сигурен е в отговора си, но за да използва жокерите си, звъни на сина си. Друг от последните въпроси е за Данте.

Журналистът е първият, отворил въпроса за 100 хиляди лева, откакто играта се излъчва по Би Ти Ви и с водещ Михаил Билалов. До последния въпрос в „Стани богат“ са стигали участници по времето, когато предаването беше в Нова тв и с водещ Ники Кънчев. Първият е Асен Ангелов, който през 2002 г. отговори на въпроса, но се наложи да върне парите, защото се оказа баща на водещата в същата телевизия Искра Ангелова, а според правилата на играта служители на медията и техни роднини нямат право да участват в играта. Въпросът бе: „Коя година е било в Русия, когато през 1700 година се въвежда новото летоброене?“. Верният отговор, който Ангелов дава, е „7213 година“.

Тази седмица зрителите на Би Ти Ви ще разберат отговаря ли 68-годишният журналист на последния въпрос от играта.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90