Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Журналисти в Банкок на колене пред Васко Василев

Българинът на турне в Азия със солистите на Ковънт гардън

Тайланд буквално е на колене пред музиканта. Снимки: Личен архив - Журналисти в Банкок на колене пред Васко Василев

Тайланд буквално е на колене пред музиканта. Снимки: Личен архив

Журналисти интервюираха Васко Василев, паднали на колене пред него в Банкок. Българинът даде пресконференция прав, а репортерите коленичиха в полукръг около него в столицата на Тайланд, където в неделя вечерта бе предпоследният концерт от турнето на Василев със солистите на „Ковънт гардън“. Финалното шоу е във вторник във Виетнам. 

Ето как се дава пресконференция в Тайланд.

Ето как се дава пресконференция в Тайланд.

Българинът поведе на 30 октомври малък оркестър с музиканти от английската кралска опера из Азия – в Сингапур, Камбоджа, Филипините, Бруней, Малайзия, Тайланд и Виетнам.

В програмата, която Василев и солистите на „Ковънт гардън“ изпълняват по време на турнето, са включени музикални теми на Ханс Зимер, Енио Мориконе, Нино Рота, Чарли Чаплин, Куинси Джоунс… от филмите „Карибски пирати“, „Добрият лошият и злият“, „Имало едно време на Запад“, „Великолепната седморка“, „Отнесени от вихъра“, „Професионалистът“, „Кръстникът“, „Модерни времена“ и др.

Пътешествието на Васко Василев и солистите на кралската опера из Азия става възможна с подкрепата на прочута марка автомобили, които имат традиции в насърчаването на симфоничната музика от 1990-а и през годините досега са спонсорирали 175 концерта.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg