Софийски международен панаир на книгата

Зимата е тук. Къде и кога да гледаме „Игра на тронове“

Започва новият сезон на сериала, ето как да не го пропуснем

В България е лято (макар и през този уикенд малко по-мрачно), но във Вестерос зимата дойде. - Зимата е тук. Къде и кога да гледаме „Игра на тронове“

В България е лято (макар и през този уикенд малко по-мрачно), но във Вестерос зимата дойде.

Началото на седмия сезон на „Игра на тронове“ безспорно е едно от най-чаканите телевизионни събития за последните години. Премиерата бе отложена за юли, за разлика от предходни сезони, когато беше април; поредицата изпусна сроковете за номинации за „Еми“ (значи създателите са подготвили нещо наистина специално и наградите съвсем не ги интересуват); това ще е предпоследната порция серии преди развръзката в историята на Вестерос, която никой не може да прогнозира.

Но къде да гледаме завръщането на „Игра на тронове“ в ефира? Почти задължителен е достъпът до НВО за тази цел. Официалната премиера на първи епизод е в 21 часа на 16 юли (американско време). Паралелно с нея обаче и българските зрители ще могат да видят новата серия – тя ще е налична от 4 часа сутринта в понеделник в приложението HBO GO.

А ако не сте толкова нетърпеливи, „Игра на тронове“ ще бъде в телевизионния ефир у нас в понеделник (17 юли) от 21 часа. Разбира се, предвидени са и поредица от повторения. Първият епизод ще бъде излъчен още няколко пъти:

В понеделник (17 юли) – от 22 часа по НВО 3;

Америка за България

Във вторник (18 юли) – от 3 часа сутринта по НВО 3; от 20 часа по НВО; от 23,55 часа по НВО 2;

В четвъртък (20 юли) – от 22 часа по НВО 3;

В петък (21 юли) – от 2,05 часа сутринта по НВО 3;

В неделя (23 юли) – от 21 часа по НВО 3.

Островът на съкровищата – премиера

Зрителите, които няма да са сред първите зрители на „Игра на тронове“, трябва да внимават – колкото повече отлагат завръщането си във Вестерос, толкова по-голяма е вероятността случайно да се натъкнат на спойлери от сюжета в сайтове и социални мрежи… и да развалят удоволствието си.

ДС