Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Зимата иде в първата половина на 2019 г.?

Премиерата на „Игра на тронове“ вероятно ще бъде през май следващата година

Осмият сезон на сериала може би ще даде отговор на въпроса кого Горските чеда превръщат в Нощния крал. - Зимата иде в първата половина на 2019 г.?

Осмият сезон на сериала може би ще даде отговор на въпроса кого Горските чеда превръщат в Нощния крал.

Последният осми сезон на „Игра на тронове“ се пази толкова добре от феновете (и хакерите), че вече сме в края на август, а все още няма дори потвърдена премиерна дата. Единственото, което се знае със сигурност е, че сериалът ще се завърне през 2019 г. Каси Блойс, отговорен за програмата на НВО е по-точен – според него „Троновете“ ще се завърнат в първата половина на следващата година.

Няколко източника от НВО заявяват пред „Хъфингтън поуст“, че все още няма ясна премиерна дата или поне не такава, която може да бъде официално обявена. Снимките по шестте епизода вече приключиха, но предстои още тежка работа – монтаж и добавяне на специални ефекти.

Информацията от Блойс се потвърждава и с намерението на НВО да изпрати най-касовата си продукция на финалната права на наградите „Еми“ 2019 г. За справка: тази година „Игра на тронове“ получи най-много номинации – 22 (наградите ще бъдат раздадени на 17 септември). А ако създателите на сериала искат да участват в надпреварата и за следващите „Еми“, поредицата трябва да тръгне между 1 юни 2018-а и 31 май 2019 г. Следователно първият епизод на осми сезон трябва да се излъчи най-късно в края на май.

Въпреки това, от визуалния екип на сериала успяха да посеят семето на съмнението. В интервю за „Хъфингтън поуст“ Джо Бауър, ръководител на визуалния отдел, твърди че епизодите няма как да са готови преди месец май.

„Ще се трудим над осми сезон до май 2019 г., така че има поне още осем или девет месеца [докато продукцията е напълно готова – бел. ред.]. Но предисторията започва да се снима през февруари или поне пилотният епизод. Така че ще има още доста какво да се прави по осми сезон, когато снимките започнат“, казва той.

Бауър твърди, че изцяло е изчистил графика си до следващия май заради работата по ефектите на „Троновете“.

„Повече от работата идва от синхронизирането и други такива неща. Но ситуацията се променя всяка седмица. Знам, че със сигурност няма да работя над нищо друго заради „Троновете“ поне до май следващата година“, твърди майсторът на спецефектите.

В историята на наградите „Еми“ са известни и някои изключения – въпреки че 31 май е обявена като последна възможна дата за кандидатите, „висящи епизоди“, излъчени след това, също може да участват в надпреварата. Например, за „Еми 2018“ крайният срок беше 25 юни, затова „Западен свят“, чийто последен епизод беше на 24 юни, също участва.

Поради тази причина е възможно НВО да се надяват на отсрочка и да пуснат сериала през юни или дори юли. Да не забравяме, че седмият сезон имаше премиерна дата през юли 2017 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg