Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Зимен хребет пада в ново видео от „Троновете“

Сняг е затрупал дома на Старките, стърчат мечовете на Аря и Джон

Дълъг нокът - мечът на Джон Сняг, зад него във виелицата се приближава някой... Снимка: Стопкадър - Зимен хребет пада в ново видео от „Троновете“

Дълъг нокът - мечът на Джон Сняг, зад него във виелицата се приближава някой... Снимка: Стопкадър

По-малко от две седмици остават до премиерата на осмия, последен сезон на „Игра на тронове“ и феновете разпалено разискват възможните развръзки. НВО предложи една от тях в кратко промоционално видео на 2 април. В него Зимен хребет е потънал в сняг, домът на Старките е обезлюден, както когато бе опустошен от Теон и бунтовниците от Железните острови.

Знамето на Старките се вее прокъсано в разрушения замък. В едно от помещенията виждаме Игла, меча на Аря Старк, който ѝ бе подарен от Джон. Перо – същото като това, което Робърт Баратеон постави в ръката на статуята на Лиана в криптите на Зимен хребет, пада от зида в снега. Полузатрупана лежи на една страна и златната ръка на Джайм Ланистър, както и верижката с драконова глава на Денерис, докато от небето се чува писък на дракон. Силни ветрове брулят захвърления и оцапан с кръв Дълъг нокът – меча от валерианска стомана на Джон Сняг. Зад него се приближава самотна фигура, вероятно Нощния крал?

Почитателите побързаха да изразят надеждите си кадрите да са заснети единствено с маркетингова цел и да не са част от новия сезон. Защото ако е така, едно е ясно – мъртвите завземат Зимен хребет и продължават похода си към вътрешността на Вестерос, а повечето от любимите ни герои ще намерят смъртта си. Това обаче така или иначе се очаква, предвид, че твърде малко от любимите персонажи умряха предишния сезон.

Анонсът гласи: „Бий се за живите“, но остава въпросът: кои са живи?

„Игра на тронове“ се завръща на 15 април в шест епизода.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg