Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Златен лъв“ за веселия смях на „Жанет-45“

Детска книга от Маргарит Минков и художника Люба Халева получи наградата за цялостен издателски проект

Голямата награда „Златен лъв“ за цялостен издателски проект е за „Весел, гъделичкащ смях“. - „Златен лъв“ за веселия смях на „Жанет-45“

Голямата награда „Златен лъв“ за цялостен издателски проект е за „Весел, гъделичкащ смях“.

Детската книга „Весел, гъделичкащ смях“ на Маргарит Минков и художника Люба Халева бе отличена с голямата награда „Златен лъв“ за цялостен издателски проект за 2016 г., стана ясно на церемония в Литературен клуб „Перото“ в петък вечер.

Другите две номинации бяха за издателство „Дамян Яков“ и „В полумрака на спомена“ от Михаил Белчев и за ИК „Хермес“ за „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент Екзюпери.

Допълнителната награда, журналистическият „Златен лъв“, за издателски проект с най-голяма обществена значимост и с широк медиен интерес, получи „Изток-Запад“ – за цялостна издателска програма и значим принос към обществения и политически дебат в България.

Номинирани в тази категория бяха още 9-и и 10-и том на „Западноевропейската литература“ на Симеон Хаджикосев („Сиела“), „Лица и събития от моето време“ на Симеон Радев („Захарий Стоянов“) и „Книга на ирониите и опрощенията“ на проф. Цочо Бояджиев (издателство за поезия „ДА“).

През 2015-а със „Златен лъв“, който се връчва ежегодно от Асоциация „Българска книга“, бе отличено издателство „Просвета“ за забележителното си библиофилско издание „Българският буквар“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах