POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Свинска опашка докара „Скункс“ на Зурлева

Директорката на Нова тв може би ще обясни кой стои зад решението да бъде свалена видео карикатурата на Чавдар Николов

„Скунксът“ прие Силва Зурлева в качеството си на на член на борда на директорите на „Нова Броудкастинг Груп“. Снимка: „Господари на ефира“ - Свинска опашка докара „Скункс“ на Зурлева

„Скунксът“ прие Силва Зурлева в качеството си на на член на борда на директорите на „Нова Броудкастинг Груп“. Снимка: „Господари на ефира“

Силва Зурлева се сдоби със „Златен скункс“ за карикатурния случай със свинската опашка.

Директорката на Нова телевизия получи статуетка на миризливото животинче от „Господари на ефира“, а видеото за сваленото видео на Чавдар Николов ще бъде излъчено тази вечер в предаването на същата медия.

Зурлева получава „статуетката в качеството си на член на борда на директорите на „Нова Броудкастинг Груп“, заради скандалното сваляне на всички карикатури на Чавдар Николов от канала му във Vbox7 (собственост на „Нет инфо“ и част от медийната група) и последвалата бурна обществена реакция“, обосновават се „Господарите“.

Зрителите ще чуят обясненията за свалянето на видео карикатурата. Случаят бе определен от Асоциацията на европейските журналисти в България като „брутален, ясен и драстичен случай на политическа цензура, необичаeн дори за тежко увредена медийна среда като българската“. От Зурлева може би ще чуем кои от ръководството на медията са взели решението да свалят видеото на Чавдар Николов, както и истинските мотиви, които стоят зад него.

Вижте още: ОТ НОВА ТВ ДА ОБЯСНЯТ ПОДЛАГАНИ ЛИ СА НА ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕНЗУРА

БОРИСОВ: ГОСПОД МИ Е СВИДЕТЕЛ, ЧЕ НЕ СЪМ СВАЛЯЛ КАРИКАТУРИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg