Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Знаете ли тази песен: Мънго Джери сега има нова жена…

Лейтенант Грубер от „Ало, Ало!“ дойде в Банско, за да чуе „Мънго Джери“

В събота вечер „Мънго Джери“ закриха първия официален ден на джазфестивала в Банско. - Знаете ли тази песен: Мънго Джери сега има нова жена…

В събота вечер „Мънго Джери“ закриха първия официален ден на джазфестивала в Банско.

Рей Дорсит, вокалист на групата „Мънго Джери“ и автор на един от най-прочутите летни хитове през последните 40 години, е отново в България. Както и предишния път, звездата ще изнесе концерт на джазфестивала в Банско – в събота вечер той закри първия официален ден на форума.

Ден по-рано пресконференцията с групата започна с интересен въпрос – колега попита Рей дали знае, че в България от много години има популярна песен с такъв текст:

„Мънго Джери сега
има нова жена.
Тя му пържи яйца,
Той й прави …“

При задаването на въпроса първо избухнаха в смях всички журналисти на пресконференцията, а след превода – и Рей заедно с музикантите от бандата си.

След като веселието позатихна, Рей Дорсит призна, че в песента има нещо вярно и представи съпругата си, която бе седнала в публиката. Тя е трета жена на 69-годишния музикант, казва се Брита и е с него от 1995 г. Брита потвърди, че наистина понякога пържи яйца.

„Мънго Джери“ преди концерта си в Банско.

„Мънго Джери“, преди да излязат пред публиката на фестивала в Банско.

За да стане още по-забавно, в срещата с медиите се включи и още една звезда – но не музикална, а от света на телевизията. Става дума за британския актьор Гай Сайнър, известен у нас с ролята на немския лейтенант Грубер от сериала „Ало, ало!“. Той се оказа голям фен и на джаза, и на „Мънго Джери“ и обясни, че този път е в България специално заради фестивала.

„Идвам вече за четвърти път в България, защото това е едно магически прекрасно място – с приятелски настроени хора, невероятна красота и атмосфера. Ще останем цяла седмица – до края на фестивала. Освен това никога не съм ял по-вкусна храна“, обяви накрая британският актьор.

Очаквайте репортаж от концерта на „Мънго Джери“!

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg