Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Знамето на Украйна ще освети сградата на Столична община

На екрана на Столична библиотека цял ден ще се излъчва видео за ужасите на войната и пораженията, които тя оставя

Столичните общинари подкрепиха Украйна и с поставяне на знамето й върху фасадата на кметството през 2022 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Знамето на Украйна ще освети сградата на Столична община

Столичните общинари подкрепиха Украйна и с поставяне на знамето й върху фасадата на кметството през 2022 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

С цветовете на украинското знаме ще бъде осветена днес, 24 февруари, сградата на Столичната община на ул. „Московска“ 33, съобщиха от общината. Събитието е планирано за 19.20 ч. То е част от голяма световна инициатива, в която участват повече от 20 страни, сред които Полша, Великобритания, Швеция, Швейцария, САЩ, Естония, Латвия, Франция, Кипър, Ирландия, Хърватия и други.

Заедно с това на екрана на Столична библиотека на площад „Славейков” днес цял ден ще се излъчва видео с кадри от Украйна преди войната и след пораженията от руската агресия. В него са включени и кадри от различни инициативи в подкрепа на Украйна, реализирани през изминалата година.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg