Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Знамето, с което Земята ще покорява космоса

Създадено е от млад шведски дизайнер

Седем кръга, които образуват цвете на син фон, символ на Живота и на Земята - Знамето, с което Земята ще покорява космоса

Седем кръга, които образуват цвете на син фон, символ на Живота и на Земята

Ако един ден международна експедиция изпрати човек на Марс, какво знаме ще се вижда на снимките за спомен? Това е един от въпросите, на които се опитва да намери отговор 24-годишният шведски дизайнер Оскар Пернефелд, разказва френското издание „Експрес“.

Каква е неговата идея? Седем кръга, които образуват цвете на син фон – „символ на Живота и на Земята“, по думите на младия човек.

Дизайнерът, който се ползва с подкрепата на НАСА и частни фирми, казва, че целта му е „да напомни на народа на Земята, че всички ние споделяме тази планета, а националните граници нямат значение“.

Нищо обаче не дава основание да се мисли, че знамето би могло да бъде прието като символ на Човечеството. Предишните опити за създаване на  „землянско знаме“ завършиха с неуспех.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg