Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Зомби филмът на Джим Джармуш открива фестивала в Кан

„Мъртвите не умират“ влиза в битката за „Златна палма“

Бил Мъри (от ляво надясно), Клои Севини и Адам Драйвър са полицаи, които трябва да се справят с нестандартен проблем - градът им е нападнат  от зомбита.  - Зомби филмът на Джим Джармуш открива фестивала в Кан

Бил Мъри (от ляво надясно), Клои Севини и Адам Драйвър са полицаи, които трябва да се справят с нестандартен проблем - градът им е нападнат от зомбита.

„Мъртвите не умират“, зомби комедията на Джим Джармуш, ще открие филмовия фестивал в Кан на 14 май 2019 г. По червения килим на Лазурния бряг се очаква да премине бляскавият актьорски състав, начело с Бил Мъри, Тилда Суинтън, Адам Драйвър, Иги Поп, Том Уейтс… Филмът на Джармуш ще влезе в битката за „Златна палма“.

В „Мъртвите не умират“ Драйвър, Мъри и Клои Севини са ченгета в тих градец, които се опитват да се справят с нестандартен полицейски проблем – зомби атака. В първия трейлър видяхме Иги Поп и Сара Драйвър като зомбита, които освен за човешка плът, „умират“ за кафе и шардоне.

Джармуш има редица участия на фестивала в Кан, който тази година ще се проведе от 14 до 25 май. През 2016-а той представи два филма – „Патерсън“ с участието на Адам Драйвър, дебютирал в конкурсната програма, и документалния „Gimme Danger“ за рок групата на Иги Поп „Дъ Студжис“. На този кинофорум той е показвал още „Само любовниците остават живи“, „Прекършени цветя“, „Дух куче: Пътят на самурая“, „Мъртъв“, „Извън закона“, „По-странно от рая“ и късометражния „Кафе и цигари“.

„Мъртвите не умират“ ще тръгне по кината точно месец след световната си премиера – на 14 юни 2019 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС