Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Зомбита по улиците на Хамбург (снимки и видео)

Арт протест срещу политическата апатия в навечерието на срещата на Г-20

Зомбита пъплят по улиците на Хамбург. Снимки: ЕПА/БГНЕС - Зомбита по улиците на Хамбург (снимки и видео)

Зомбита пъплят по улиците на Хамбург. Снимки: ЕПА/БГНЕС

И в момента в Хамбург тече форумът на Г-20, заограден освен от обичайните политическо-икономически маневри, и от тежки улични протести. Но началото на форума бе белязано от арт инсталация, в която стотици зомбита тръгнаха заплашително из германския град.

Проектът 1000 Gestalten („1000 фигури“) е пърформанс, в който актьори, боядисани в мръсносиво, се движат бавно и безмълвно по улиците. В дните преди форума фигурите започнаха да се появяват из цял Хамбург, като броят им плавно растеше.

Кулминацията дойде на 5 юли, когато всички се обединиха в обща маса, тръгнаха заедно, а накрая актьорите се освободиха от „черупките“ си.

Проектът цели да критикува политическата апатия и е замислен като призив за „повече политическо участие за обществото, където промяната не идва отгоре, а от всяка личност“.

Освобождаването от оковите започва.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg