VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Зрелището на съдбата в Античния театър (снимки)

Постановка на режисьора Стефано Пода гостува на оперния фестивал в Пловдив

Стефано Пода умело борави с текстура, светлосенки, символи и формализирано движение. - Зрелището на съдбата в Античния театър (снимки)

Стефано Пода умело борави с текстура, светлосенки, символи и формализирано движение.

Зрелищен спектакъл очаква любителите на операта в Античния театър в Пловдив на 15 юли (събота). Постановката на „Силата на съдбата“ на „Театро Реджо ди Парма“ гостува в България в рамките на фестивала Opera Open 2017, като режисурата е поверена на Стефано Пода, а диригент е маестро Диан Чобанов.

Пода умело борави с текстура, светлосенки, символи и формализирано движение, като така превръща една от най-трудните за изпълнение опери от Верди в естетска наслада за сетивата.

Постановката, представена на Верди Фестивал в Италия през 2014-а, е адаптирана специално за Античния театър в Пловдив. За нея Стефано Пода споделя:

„Радвам се, че мога да представя „Силата на съдбата“ – заглавие, което съм правил много пъти – в специалната обстановка на Пловдивския фестивал: мисля, че Античният театър е точно мястото, в което може да се въплъти тази неповторима творба, нейният трагизъм, разбиран в античен смисъл. За разлика от други опери на Верди, трагична не само в романтичен или шекспиров смисъл, а най-вече в античното, предкласическо схващане на този термин“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg