Зукърбърг „пребит“ на корицата на американско списание

Изданието посветено на проблемите на Фейсбук, един от които са фалшивите новини

Автор на изображението е художникът Джейк Роуланд. - Зукърбърг „пребит“ на корицата на американско списание

Автор на изображението е художникът Джейк Роуланд.

Американското списание „Уайърд“ (Wired) публикува на корицата на мартенския си брой изображение на „пребития“ основател на Фейсбук Марк Зукърбърг. Както е отбелязано в сайта на изданието, броят е посветен на проблемите, които преживява социалната мрежа.

Авторът илюстрацията, нюйоркският художник Джейк Роуланд, е създал образа на „бития“ милионер на основата на няколко снимки.

„Уайърд“ искаха портрет на контузения от битките, които води, Зукърбърг; единственият проблем беше, че той нямаше желание да се снима в този вид“, иронизира Роуланд.

Художникът използвал снимка на Зукърбърг и я съчетал с няколко други на свои модели със синини и засъхнала кръв по лицата.

Америка за България

Основният текст в броя разказва за поредицата от проблеми, с които се сблъсква Фейсбук през последните две години. Описва се борбата с фалшивите новини и обвиненията в намеса в президентските избори в САЩ. По време на президентската кампания разпространяваните чрез Фейсбук лъжливи новини изпревариха по читателски интерес реалните публикации на авторитетни издания.

Bookshop 728×90