Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Звездата на операта Дмитрий Хворостовски с тумор

Певецът отмени ангажиментите си до август

52-годишният Хворостовски е сред най-харесваните от публиката оперни изпълнители. - Звездата на операта Дмитрий Хворостовски с тумор

52-годишният Хворостовски е сред най-харесваните от публиката оперни изпълнители.

Руският баритон Дмитрий Хворостовски е диагностициран с тумор на мозъка и е отменил всичките си професионални ангажименти до месец август. Това бе съобщено на официалния му сайт.

„С голямо съжаление Дмитрий се наложи да отмени участията си до края на август – гласи изявлението. – В последно време той имаше сериозни здравословни проблеми, а сега бе диагностициран с тумор в мозъка. Въпреки че гласът му е нормален, чувството му за баланс е засегнато. Дмитрий започва лечение тази седмица и е оптимист за бъдещето.“

52-годишният Хворостовски е сред най-значимите певци на съвременната оперна сцена. Той получи международно внимание, след като през 1989 г. спечели световен конкурс в Кардиф, побеждавайки на финала прочутия бас-баритон Брин Терфел.

Хворостовски е пял на сцените на всички най-големи театри в света – особено добър е в интерпретациите си в „Евгений Онегин“ на Чайковски и баритоновите роли в оперите на Верди.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg