VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Звездна театрална работилница за деца в памет на Димитър Еленов

Светлана Янчева и други именити актьори ще обучават деца безплатно

Димитър Еленов почина през ноември 2020 г. Снимка: Семеен архив - Звездна театрална работилница за деца в памет на Димитър Еленов

Димитър Еленов почина през ноември 2020 г. Снимка: Семеен архив

Звезди от киното, театъра и шоубизнеса организират театрална работница за деца в края на юни в кино „Кабана“ в София. Събитието ще продължи три дни от 29 юни до 1 юли влючително. Обученията за деца от 8 до 18 години са безплатни и не е необходимо предварително записване.

Безплатните обучения са в памет на големия български актьор, режисьор, сценарист и театрален педагог Димитър Еленов, който почина през 2020 година. В продължение на 40 години той организира и ръководи детски театрални школи в цялата страна.

Безплатните обучения ще се водят от негови ученици, които вече са известни актьори – Светлана Янчева, Деляна Хаджиянкова, Виолета Марковска, Йоана Темелкова, Калина Кузманова, Антъни Пенев, Стефан Шматке. Специално участие през социалните мрежи ще вземе Димитър Рачков.

Няколко са темите на театралната работилница – говорна култура, поведение пред камера, овладяване на енергийния баланс на сцената, публично усамотяване, поведение по време на кастинг и др. Всеки участник в поне едно от ателиетата ще получи сертификат.

Театралната работилница в памет на големия театрален режисьор и педагог се осъществява с подкрепата на Столична община.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg