Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Звездната навалица във Венеция преди „Златния лъв“ (снимки)

Десет минути овации за „Синът“ на Флориан Зелер

Хю Джакман се трогна от реакцията на публиката за ролята му в „Синът“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Звездната навалица във Венеция преди „Златния лъв“ (снимки)

Хю Джакман се трогна от реакцията на публиката за ролята му в „Синът“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Два дни остават до края на филмовия фестивал във Венеция; на 10 септември ще стане ясно кой филм ще вземе така желания „Златен лъв“. Силни претенденти се борят за престижното отличие тази година, като особен интерес предизвикаха „Китът“ на Дарън Аронофски, „Кости и прочие“ на Лука Гуаданино, „Синът“ на Флориан Зелер, „Не се тревожи, скъпа“ на Оливия Уайлд и други.

Междувременно върволицата от звездни актьори и актриси продължава да тече по червения килим в Лидо всяка вечер – голямото заглавие на 7 септември бе „Синът“, своеобразно продължение на „Бащата“ на Зелер. Голяма част от гостите на премиерата пристигнаха тъкмо за прожекцията на „Синът“. Филмът получи 10 минути бурни овации и ласкави отзиви за актьорската игра на Хю Джакман, Лора Дърн и Ванеса Кърби.

Ванеса Кърби с публиката на червения килим. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Синът“ разказва историята за едно разпаднало се семейство и опита на членовете му да го възстановят от пепелта, гласи синопсисът на филма на „Сони“. Джакман влиза в ролята на Питър, чийто 17-годишен син се връща да живее при него заради неразбирателства с майка си (Дърн). От развода на двамата са минали години и Питър има собствен живот, в който вече присъства и Бет, новата му партньорка (Ванеса Кърби). За да осигури добър живот на сина си, Питър е готов на редица саможертви.

„Синът“ е своеобразно продължение на „Бащата“ и Антъни Хопкинс се завръща в малка роля като бащата на Питър. За тази роля Хопкинс получи „Оскар“, а според прогнозите на критиците същата съдба може да последва и Джакман.

Лора Дърн бе сред най-аплодираните актьори на 7 септември. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Други използваха червения килим като фон за романтично предложение. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хю Джакман и съпругата му Дебора-Лий Фърнес преди прожекцията. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ейдриън Броуди пристигна на Лидо на 7 септември. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Уилям Дефо и Кристоф Валц на премиерата на уестърна „Dead for a Dollar“, в който изпълняват главните роли. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джак Дилън Грейзър вероятно вдъхновен от стайлинга на Брад Пит. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският актьор Ноа Джуп се вписва изцяло в тазгодишната тенденция на  феминизираните мъже. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианското попрок дуо „La Rappresentante di Lista“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90