Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Относно гробниците на Великата майка и Гръмовержеца Зе в Македония

Паметникът на Александър Македонски в историческия Дисниленд в Скопие, Македония. - Относно гробниците на Великата майка и Гръмовержеца Зе в Македония

Паметникът на Александър Македонски в историческия Дисниленд в Скопие, Македония.

В развихрилата се „дискусия” в Скопие относно разкопаваната и в момента огромна гробница в Амфиполис (античен град в днешна Северна Гърция) се раждат нови и нови безумия на скопската „научна” мисъл.

Последното от тях е на професор Аристотел Тентов, който разкопава могили с гробници в Овчеполието (регион в Източна Македония). Първо той „забрани” на гръцките археолози да откриват в своята гробница в Амфиполис Александър Македонски. Той бил погребан в Македония, но още не е намерен. Що се отнася до гробницата, разкопавана от проф. Аристотел Тентов (през пролетта се сочеше, че е именно на Александър Македонски) оказала се, че не е негова, а само на двама велики македонски богове. Това са Великата майка и Гръмовержеца Зе.

Дори и в най-тъпата непрофесорска глава няма начин да не се роди логическата мисъл, че боговете са безсмъртни и затова нямат гробници. Никъде по света и в никоя религия боговете нямат гробници. Те си седят горе по облаците или на някой планински връх и оттам ни наказват (най-често), но от време-навреме ни и поощряват. Като нашият бог, дето ни пусна победен гол в последните секунди на мача с Франция на „Порт дьо Пренс” и решихме, че е от български произход.

Разбира се, в Македония всичко е различно от останалия свят. Там боговете може и да са смъртни, да умират и да се нуждаят от погребение в гробници. Така, както един ден ще умре и македонизмът и ще се нуждае от погребение.

Може и да е в гробница – в центъра на Скопие.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg