Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Патрисия Каас, каквато е (снимки)

Емоционална и изящна изповед на френската певица в София

Патрисия Каас, по френски изтънчена, отвори сърцето си в зала 1. Снимки: Емил Георгиев - Патрисия Каас, каквато е (снимки)

Патрисия Каас, по френски изтънчена, отвори сърцето си в зала 1. Снимки: Емил Георгиев

Патрисия Каас се завърна в България такава, каквото не я бяхме виждали – такава, каквато е днес, след преживяни лични драми, тежки житейски преломи и дълъг период на отказ от творчество. Френската певица запя емоциите си в зала 1 на НДК в сряда вечер и ни представи първия си оригинален албум от повече от десет години – по-мрачен отвсякога, жегващ с болезнените си теми, безпощаден в изповедността си.

Чухме и Adele – феминистката балада за мястото на „слабия“ пол в днешния свят; и Cogne – за домашното насилие; и Sans Tes Mains – за копнежа за любов; и Le Jour et l’Heure, която ни върна към трагичните събития от ноември 2015 г. в Париж. Нямаше как Каас да не изпълни и една от най-известните си песни – Mademoiselle chante le blues, при която на публиката не остана нищо, освен да стане на крака.

Преди концерта вече бяхме слушали Patricia Kaas, първия албум на певицата, който тя решава да назове с името си. Знаехме с колко страст и болка е наситен, наясно бяхме с емоционалния му заряд. А сега в зала 1 Каас, по френски изтънчена, отвори сърцето си, за да го чуем и лично, да усетим енергията и дълбокия ѝ глас от една ръка разстояние.

Преди концерта певицата каза в интервю, че последния път в София е усетила хората и е отговорила на очакванията им – и че се надява да прекара невероятна вечер заедно с нас. Така и стана. Аплодисментите си струваха.

Предлагаме ви една галерия от концерта на Патрисия Каас в зала 1 на НДК.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Пееща своите емоции

ДС