Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Борисов за пеещото копито: Да говорят академиците

Уникален паметник, толкова жив и хубав, каза премиерът в Добрич

Паметникът на ген. Иван Колев изпълнява стария български химн „Шуми Марица“. Снимка: Дарик  - Борисов за пеещото копито: Да говорят академиците

Паметникът на ген. Иван Колев изпълнява стария български химн „Шуми Марица“. Снимка: Дарик

Премиерът Бойко Борисов не пожела да каже какво мисли за певческите умения на най-новия български паметник – този на ген. Иван Колев в Добрич. След официалното откриване на монумента, министър-председателят поздрави пред журналисти Александър Хайтов и нарече паметника му „уникален“.

„Огромни поздравления за скулптора, толкова жив и хубав паметник отдавна не си спомням да съм виждал – заяви Борисов. – Просто е уникален.“

След като бе попитан какво мисли за това, че все пак монументът пее, което го прави може би единствения по рода му у нас, премиерът отвърна:

„По тази тема има професори, академици, експерти да говорят. За мен това е един прекрасен паметник, на човек, който действително е оставил много трайна диря в уменията на кавалеристите навремето и с неговата тактика и мъжество сме освободили Добрич“.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Борисов посочи още, че генералите имат от какво да се учат от ген. Иван Колев и като характер – тъй като той е доказал, че нашата територия си ни е най-мила, дори и когато в битка срещу нас са всички.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах