Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Даниел Крейг: По-добре да си прережа вените пред нов филм за Бонд

Ако правя друг филм за агент 007, би било единствено за пари, добавя обаче актьорът

Засега сме сложили точката, казва Даниел Крейг. - Даниел Крейг: По-добре да си прережа вените пред нов филм за Бонд

Засега сме сложили точката, казва Даниел Крейг.

Даниел Крейг предпочита да си пререже вените пред това да се завърне в ролята на Джеймс Бонд след предстоящия „Спектър“, който излиза по кината по-късно този месец. Или поне така твърди. Но дали това е истина, предвид скорошно изказване на актьора, че би играл 007, докато е „физически способен“?

В кратко интервю за „Тайм Аут“ на въпрос дали може да си представи нов филм за Бонд с него в главната роля Крейг заявява:

„Сега? По-скоро… бих си прерязал вените. Не, не и в момента. Изобщо. Така съм добре, сложил съм край към момента. Приключили сме. Всичко, което искам, е да продължа напред“.

Малко по-късно обаче Крейг дава на заден ход, като добавя, че това е виждането му за „най-малко година-две“. Актьорът признава, че не знае каква ще е следващата му стъпка и то не заради обикновена предпазливост.

„Засега сме сложили точката – казва той. – Не съм в преговори с никого за нищо. Ако правя друг филм за Бонд, би било единствено за пари.“

Струва си обаче да се отбележи, че само преди месец Крейг заяви, че би продължил да играе ролята на агент 007, докато е „физически способен“ за това.

През 2006 г., когато актьорът участва в „Казино Роял“ за пръв път като Бонд, той бе смятан за рисков избор, а като недостатъци бяха изтъкнати недостатъчната му елегантност, сводестите вежди, дори това, че е „прекалено рус“. Впоследствие обаче Даниел Крейг доби силна популярност, а третият негов филм за 007, „Скайфол“ от 2012 г., стана най-печелившото заглавие от поредицата.

Ако наистина 47-годишният Крейг се откаже от Бонд след „Спектър“, той ще е относително млад в сравнение с други свои колеги в ролята. Пиърс Броснан например бе на 49 при последното си участие в сагата, а Роджър Мур – на 58. Тимъти Далтън обаче бе по-млад – на 45.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС