Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Фотографии от 11 септември изложени в Столичната библиотека

Заедно с разкази на оцелели, те ще отбележат 20-годишнината от атентатите в САЩ

Двайсет години по-късно травмата от 11 септември не е отшумяла. Снимка: Столична библиотека и Посолство на САЩ - Фотографии от 11 септември изложени в Столичната библиотека

Двайсет години по-късно травмата от 11 септември не е отшумяла. Снимка: Столична библиотека и Посолство на САЩ

Тъжна годишнина отбелязва светът на 11 септември – навършват се 20 години от атентата над двете кули на Световния търговски център в Ню Йорк. За да отбележи повода, Столичната библиотека в партньорство с посолството на САЩ в България организира изложба с фотографии от трагична дата в американската история. „Денят, който промени света“ вече може да се разгледа в Мраморното фоайе на Столична библиотека на площад „Славейков“.  

На 11 септември в двата атентата в Ню Йорк и във Вашингтон загиват почти 3 хиляди души, невинни цивилни жертви от 90 държави, а ранените са около 6 хиляди. В спасителните операции смъртта си намират много полицаи, пожарникари.

В експозицията са подредени 14 пана с архивни фотографии и изображения на артефакти от постоянната колекция на Националния мемориал и музей на 11 септември в Ню Йорк. Институцията, посветена на трагичното събитие, бе открита на 11 септември 2011 г. на мястото на двете разрушени кули близнаци.

Документалните кадри в изложбата са придружени от текстове, живи свидетелства на оцелелите участници и лични истории на американци и чужденци, оцелели при нападенията.

Изложбата може да бъде разгледана до 15 септември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg