Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Как се случва глобалното затопляне (видео)

Температурите на Земята никога не са били по-високи – и се увеличават по-бързо отвсякога

Климатичните промени са голямото препятствие пред нашето поколение и работата на НАСА по този важен проблем засяга всеки човек на Земята, коментират от агенцията. - Как се случва глобалното затопляне (видео)

Климатичните промени са голямото препятствие пред нашето поколение и работата на НАСА по този важен проблем засяга всеки човек на Земята, коментират от агенцията.

Земята става все по-гореща и по-гореща – и то по-бързо отвсякога. Това сочи анализ на НАСА, цитиран от британския „Индипендънт“. Температурите на повърхността на планетата през 2015-а са били най-високите, откак се правят замервания – 1880-а.

Средните температури в световен мащаб са по-високи с 0,13 градуса по Целзий в сравнение с предходната година, което е рекорд. Само веднъж, през 1998 г., е имало толкова висок (макар и по-малък от настоящия) скок само за дванайсет месеца.

„Климатичните промени са голямото препятствие пред нашето поколение и работата на НАСА по този важен проблем засяга всеки човек на Земята – коментира Чарлз Болдън от агенцията. – Сегашното съобщение показва не само колко критично необходима е програмата ни за наблюдение на Земята, тя демонстрира ключови данни, на които политиците трябва да обърнат внимание. Сега е времето да се действа върху климата.“

Вижте 30-секундната визуализация на това как са се променяли температурите между 1880 и 2015 – в интервал от пет години:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg