Кинофестивалът в Кан се отлага

Има няколко възможни сценария за провеждането му, но най-вероятно ще бъде в края на юни

Фестивалът в Кан не е отменен, а само отложен. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кинофестивалът в Кан се отлага

Фестивалът в Кан не е отменен, а само отложен. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кинофестивалът в Кан няма да се проведе между 12 и 23 май, както беше обявено, се съобщава в  изявление, поместно в официалната страница на форума в интернет. Заради епидемията от коронавирус се търсят нови решения.

Засега основният обсъждан вариант е фестивалът все пак да се състои, но в края на юни и началото на юли 2020 г.

„Когато развитието на ситуацията във Франция и в света в областта на здравеопазването ни позволи да оценим реалната възможност за провеждане на фестивала, ще съобщим и нашето окончателно решение“, казват в писмото си организаторите, подчертавайки, че са в непрекъснат контакт с държавните власти, кметството на Кан и с всички свои партньори.

Предвиждат се и още няколко сценария, които не се съобщават, само се споменава, че са разисквани.

Америка за България

„В тези времена на глобална криза в здравеопазването ние мислим за жертвите на COVID-19 и сме солидарни с всички, които се борят с тази болест“, се казва в съобщението.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg