Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Кинофестивалът в Кан се отлага

Има няколко възможни сценария за провеждането му, но най-вероятно ще бъде в края на юни

Фестивалът в Кан няма да се проведе в обичайния си формат, но няма и да се пренесе онлайн, казва директорът Тиери Фремо. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кинофестивалът в Кан се отлага

Фестивалът в Кан няма да се проведе в обичайния си формат, но няма и да се пренесе онлайн, казва директорът Тиери Фремо. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кинофестивалът в Кан няма да се проведе между 12 и 23 май, както беше обявено, се съобщава в  изявление, поместно в официалната страница на форума в интернет. Заради епидемията от коронавирус се търсят нови решения.

Засега основният обсъждан вариант е фестивалът все пак да се състои, но в края на юни и началото на юли 2020 г.

„Когато развитието на ситуацията във Франция и в света в областта на здравеопазването ни позволи да оценим реалната възможност за провеждане на фестивала, ще съобщим и нашето окончателно решение“, казват в писмото си организаторите, подчертавайки, че са в непрекъснат контакт с държавните власти, кметството на Кан и с всички свои партньори.

Предвиждат се и още няколко сценария, които не се съобщават, само се споменава, че са разисквани.

„В тези времена на глобална криза в здравеопазването ние мислим за жертвите на COVID-19 и сме солидарни с всички, които се борят с тази болест“, се казва в съобщението.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах