Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кинофестивалът в Кан се отлага

Има няколко възможни сценария за провеждането му, но най-вероятно ще бъде в края на юни

Фестивалът в Кан няма да се проведе в обичайния си формат, но няма и да се пренесе онлайн, казва директорът Тиери Фремо. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кинофестивалът в Кан се отлага

Фестивалът в Кан няма да се проведе в обичайния си формат, но няма и да се пренесе онлайн, казва директорът Тиери Фремо. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кинофестивалът в Кан няма да се проведе между 12 и 23 май, както беше обявено, се съобщава в  изявление, поместно в официалната страница на форума в интернет. Заради епидемията от коронавирус се търсят нови решения.

Засега основният обсъждан вариант е фестивалът все пак да се състои, но в края на юни и началото на юли 2020 г.

„Когато развитието на ситуацията във Франция и в света в областта на здравеопазването ни позволи да оценим реалната възможност за провеждане на фестивала, ще съобщим и нашето окончателно решение“, казват в писмото си организаторите, подчертавайки, че са в непрекъснат контакт с държавните власти, кметството на Кан и с всички свои партньори.

Предвиждат се и още няколко сценария, които не се съобщават, само се споменава, че са разисквани.

„В тези времена на глобална криза в здравеопазването ние мислим за жертвите на COVID-19 и сме солидарни с всички, които се борят с тази болест“, се казва в съобщението.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах