Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мария Бакалова с роля на наградите „Аскеер“

Актрисата ще обяви един от победителите

Мария Бакалова вече получи своя почетен „Аскеер“. Снимка: Йозеф Синклер - Мария Бакалова с роля на наградите „Аскеер“

Мария Бакалова вече получи своя почетен „Аскеер“. Снимка: Йозеф Синклер

Мария Бакалова ще има участие в церемонията на театралните награди „Аскеер 2021“ на 23 май в Театър „Българска армия“, съобщава БТА. Актрисата ще обяви един от победителите в десетте категории. Бакалова обаче няма да присъства на живо на шоуто, а ще се включи с предварително заснето видео.

Първата българска актриса, номинирана за „Оскар“, бе обявена за носител на почетен „Аскеер“ заради успеха, който постигна в САЩ с ролята си в „Борат 2“ и вече получи статуетката си в Лондон.

Създатели и актьори в 78 спектакъла ще се състезават за отличията на Театър „Българска армия“. Наградата за цялостен принос, която обикновено се обявява по-рано, тази година ще бъде връчена на трима лауреати – писателят и драматург Стефан Цанев, режисьорът Красимир Спасов и актьорът Стефан Мавродиев.

Вижте още: ПЪЛЕН СПИСЪК НА НОМИНАЦИИТЕ ЗА „АСКЕЕР 2021“

ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС ЗА ТЕАТЪР СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90