Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мария Бакалова в ролятa на съветско куче в „Пазителите на галактиката 3“

Бългaркaтa е глaсът нa Космо, изпратен в Космоса от СССР през 60-те

Космо Космическото куче е с ключова роля в комиксовата поредица „Пазителите на галактиката“. - Мария Бакалова в ролятa на съветско куче в „Пазителите на галактиката 3“

Космо Космическото куче е с ключова роля в комиксовата поредица „Пазителите на галактиката“.

„Марвел“ рaзкри ролята на Мария Бакалова в третия филм „Пазителите на галактиката“ – българската актриса ще влезе в ролята на Космо Космическото куче, съветско куче телепат. Подробности около участието ѝ в холивудския блокбъстър бяха обявени на „San Diego Comic Con“, най-голямото събитие за създатели и фенове на комикси и всичко, свързано с тях.

Космо има ключова роля в сюжета на „Пазителите“ – в комиксите на франчайза Космо върви по стъпките на Лайка и участва в съветската космическа програма през 60-те. Когато най-сетне го изпращат в Космоса като част от експеримент, Космо се губи и когато е изложен на междузвездна радиация, придобива телепатични способности. По-късно пaрaнормaлното куче оглавява космическата станция „Knowhere“ като директор по сигурността.

В комиксите е описано, че освен телепатия, Космо владее и телекинеза, при нужда умее да създава защитни щитове и да изстрелва мощни енергийни лъчи с ума си. Освен това е надарен и с необикновено дълъг живот за куче, тъй като е оцелял още от съветско време.

Това няма да е първият път, в който Космо се появява във вселената на „Марвел“ – в първия „Пазителите на галактиката“ негов макет е показан за кратко в Музея на Колекционерa, кучето се появява в един кадър и във втория филм от франчайза. За пръв път обаче кучето ще бъде озвучено на екран, отбелязва сайтът „Колайдер“.

Мария Бакалова ще се присъедини към актьорски състав, в който са Крис Прат (Звездния лорд), Зоуи Салдана (Гамора), Вин Дизел (Грут), Дейв Батиста (Дракс), Брадли Купър (Рокет) и други. Във филма ще участва още и Уил Полтър като Адам Уарлок, срещу когото Космо се изправя в битка в комиксите, както и Силвестър Сталоун, Елизабет Дебики и други.

Режисьор и сценарист на филма е Джеймс Гън. Премиерата е през 2023 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg