Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Милен Русков на метри от Мъж на годината, гласувайте!

Културата за пръв път попада в класацията на Дарик

 - Милен Русков на метри от Мъж на годината, гласувайте!

Родната култура по изключение попада в националните класации преди Коледа. Вместо с политик или със спортист, сега българската общественост може да се сдобие с Мъж на годината от редиците на писателите! Милен Русков е едно от трите предложения в състезанието, провеждано от „Дарик радио“, и е на метри от титлата. Авторът на „Възвишение“ е в спор за отличието с преподавателя по физика Теодосий Теодосиев и алпиниста Боян Петров.

Историята на победителите в конкурса не помни човек от културата да го е печелил. Мъже на годината са били президентите Желю Желев и Петър Стоянов по два пъти, Георги Първанов веднъж, експремиерите Филип Димитров и Иван Костов, кмета Стефан Софиянски, Бойко Борисов два пъти – веднъж като столичен кмет и веднъж като министър-председател. Между победителите е бил и градоначалникът на Каварна Цонко Цонев. Ето и спортистите-носители на титлата –  Христо Стоичков, Емил Костадинов, Таню Киряков, Йордан Йовчев, Веселин Топалов, Пламен Константинов, Матей Казийски, Димитър Бербатов.

Случвало се е да бъде избрана за Мъж на годината и личност извън политиката и спорта – пожарникарят Кирил Войнов и шоуменът Слави Трифонов. Първият непопулярен от екрана, спорта или политиката човек, който грабва наградата, е спасителят от магистрала Тракия Стефан Стойчев. Още един спасител – механикът от кораба „Коста Конкордия“ Петър Петров – е бил обявяван за Мъж на годината.

Миналия месец Милен Русков получи Наградата за литература за 2014 г. на Европейския съюз в Брюксел. Ако стане и Мъж на годината, това е победа не само за писателя, а и възвишение за българската култура.

Гласувайте ТУК!

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС