Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Нощ на музеите и „Поразените“ в театъра

Най-интересните събития от 8 до 15 ноември 2020 г. с „Фантастико“

Ружа Маринска „За изкуството“

Ружа Маринска „За изкуството“

Сити Марк Арт Център

11.11.2020

18:00

Прочутата изкуствоведка проф. Ружа Маринска събира в двутомник, озаглавен „За изкуството“, свои статии, студии, изследвания, интервюта за най-значимите събития на българската арт сцена. Текстовете са били публикувани в продължение на половин век в сборници, списания и вестници. Изданието ще бъде представено от проф. Иван Маразов. На събитието ще прозвучи музика на Хендел, Бетовен и Шуберт в изпълнение на проф. Венцеслав Николов (виолончело) и Лилия Жекова (пиано).

Ветрилото на лейди Уиндърмиър

Ветрилото на лейди Уиндърмиър

Сатиричен театър „Алеко Константинов“

11.11.2020

19:30

Пиесата на Оскар Уайлд под режисурата на Бойка Велкова е с участието на Силвия Лулчева, Стефания Кочева, Добрина Гецова… „Ветрилото на лейди Уиндърмиър” търси през ведростта на всеочистващия смях по-пряк път към щастието, доверието и любовта. В тази пиеса щастливият край показва на зрителите как всички герои действително са се променили и заживяват по съвсем нов и по-пълноценен начин, отбелязва режисьорката.

Поразените

Поразените

Младежки театър „Николай Бинев“

12.11.2020

19:00

Спектакълът от новия сезон на варненския Драматичен театър по романа на Теодора Димова гостува на софийска сцена. Режисурата е на Стоян Радев Ге.К. В ролите на четирите жени с трагични истории влизат Веселина Михалкова, Даниела Викторова, Петя Ангелова и Полина Недкова.

Емил Табаков и Гогол сюита

Емил Табаков и Гогол сюита

Зала „България“

12.11.2020

19:00

Маестро Емил Табаков ще дирижира националния ни симфоничен оркестър за изпълнение на „Гогол сюита“ на Шнитке и сюита из балета „Лебедово езеро” на Чайковски.

Нощ на музеите

Нощ на музеите

София

14.11.2020

10:00-20:00

Въпреки усложнената ситуация с Ковид-19, и през 2020 г. ще се проведе инициативата „Европейска нощ на музеите“. 25 галерии и музеи в София ще работят с вход свободен през деня и с удължено работно време до късно през нощта, за да посрещнат със специални събития своите посетители.

ДС