Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Старкгариен

Независимо дали го знае, или не – Джон Сняг е най-силният човек във Вестерос

Във „Ветровете на зимата“ от видение на Бран разбрахме, че майка на Джон Сняг е Лиана Старк, а Нед е просто негов чичо и пазител.  - Старкгариен

Във „Ветровете на зимата“ от видение на Бран разбрахме, че майка на Джон Сняг е Лиана Старк, а Нед е просто негов чичо и пазител.

Внимание! Този текст разкрива детайли от съдържанието на епизод 10 на шести сезон на „Игра на тронове“.

Въпреки че доста недвусмислено стана ясен знатният произход на Джон Сняг в последния епизод на шести сезон на „Игра на тронове“ – от НВО направиха още една крачка напред и потвърдиха извън екрана кой е баща му.

Във „Ветровете на зимата“ от видение на Бран разбрахме, че майка на Джон е Лиана Старк, а Нед е просто негов чичо и пазител. Епизодът обаче не подсказа кой е бащата. Инфографика, публикувана сега от НВО, потвърждава това, което феновете предполагаха – че става дума за Регар Таргариен, пише британският „Индипендънт“.

Новините правят Джон Сняг – или вече трябва да го наричаме Джон Старкгариен? – най-силния човек във Вестерос. Без значение дали го знае, или не.

chartКратък исторически преглед

Регар е брат на Денерис и Визерис и син на Ерис, Лудия крал. Само че той не носи нрава на баща си, а вместо това е брилянтен певец и арфист.

Лиана междувременно е позната с красотата си (което обяснява защо Джон е толкова привлекателен), а също и като „лошо“ момиче (а това видяхме и в скорошните бойни подвизи на сина ѝ). Когато ражда бебето, тя трябва да го пази в тайна, тъй като е била сгодена за Робърт Баратеон – окупатора на Железния трон.

Потвърждението от НВО, че Джон има кръвта на Таргариен не е изненадваща новина. Очевидно е, че от телевизията просто искат да унищожат каквито и да е спекулации за произхода на централния персонаж в сериала.

Но то дава нова посока на много от отношенията на Джон с други хора във Вестерос – а и на такива, каквито му предстои да завърже. Денерис например, която може да го сметне за подходящ съпруг, всъщност му е леля. Джайм Ланистър е убил дядо му. А злият Визерис Таргариен му е чичо. За бога, дори не може да се изключи любовен романс със Санса – след като тя вече не му е сестра, а братовчедка…

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах