Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Възраждат Жириновски като изкуствен интелект

Първият в света политически алгоритъм ще прави прогнози за „успешното развитие на Русия и целия свят”

Със златни букви под надгробния паметник на Жириновски е написано: „Не искам да лежа тук в райската градина. По-добре да бъда полугладен в тайгата, но да помагам на хората“. Снимка: личен архив/Инстаграм - Възраждат Жириновски като изкуствен интелект

Със златни букви под надгробния паметник на Жириновски е написано: „Не искам да лежа тук в райската градина. По-добре да бъда полугладен в тайгата, но да помагам на хората“. Снимка: личен архив/Инстаграм

Партията на починалия преди година Владимир Жириновски създава с помощта на изкуствен интелект политически алгоритъм, наречен „Жириновски“, съобщи в своя Телеграм канал председателят на Либерално-демократичната партия Леонид Слуцки.

За целта ще бъдат изследвани научните трудове и лекциите на бившия партиен лидер. Ще бъдат дигитализирани изказванията му, писмата, коментарите и научните му записки.

Това ще бъде първият в света политически алгоритъм и той ще носи неговото име“, заявява Слуцки.

Освен това невронната мрежа ще получи достъп до информация за всичко, което се случва в света, така че „Жириновски“ отново ще може да прави прогнози за „успешното развитие на Русия и целия свят“.

Владимир Жириновски почина точно преди година, на 6 април 2022 г., на 76-годишна възраст, след заразяване с Ковид. Днес негови привърженици откриха паметник на политика на Новодевичето гробище в Москва. На постамента му са гравирани позлатени надписи с основното му кредо приживе: „Ще защитавам руснаците!“ и неговият отговор на въпроса какво би казал, когато се срещне с Бог:

Не искам да лежа тук в райската градина. По-добре да бъда полугладен в тайгата, но да помагам на хората“.

Информацията за откриването на паметника е публикувана от негови съмишленици в забранения в Русия Инстаграм.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90