VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Виктор Божинов – Мъж на годината 2017

За първи път човек от културата стана носител на титлата

Режисьорът Виктор Божинов, снимка: Емил Л. Георгиев - Виктор Божинов – Мъж на годината 2017

Режисьорът Виктор Божинов, снимка: Емил Л. Георгиев

Културата за първи път бе предпочетена в класацията на „Дарик“ „Мъж на годината“. Режисьорът Виктор Божинов бе обявен за носител на титлата на церемония в понеделник вечерта.  

Божинов влезе в „спор“ с тенисиста Григор Димитов и предприемача Ивайло Пенчев. И въпреки успехите на Гришо на корта и на Пенчев в бизнеса, режисьорът бе отличен за най-успешния мъж на 2017-а. Той заслужи този приз за филма „Възвишение“, определен и за „Събитие на годината“ след гласуване от читателите на „Площад Славейков“.

За титлата са били номинирани през годините писателите Милен Русков и Георги Господинов, както и актьорът Камен Донев. Но дотук творците все отстъпваха пред другите номинирани. Сега Божинов бе предпочетен – може би защото се иска мъжество да не се пречупиш, опитвайки се да правиш кино в България.

Виктор Божинов е на 46 г. „Възвишение“ е дебютът му в игралното кино, режисирал е редица телевизионни сериали – „Под прикритие“, „Стъклен дом“, „Столичани в повече“…, работил е и в много чужди филмови продукции.

Вижте още: ПРИХОДИТЕ НА „ВЪЗВИШЕНИЕ“ НАДХВЪРЛЯТ 1 МЛН. ЛВ. ЕТО ЗАЩО

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg