Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Знакът Z ще бъде приравнен към свастиката в Чехия

Употребата му започва да става масова и извън Русия

Входът на руската църква „Николай Чудотворец“ в Амстердам, белязан със знака Z. Новата свастика започна да се появява дори върху православни храмове, а риториката на Путин включва и „защита на православието“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Знакът Z ще бъде приравнен към свастиката в Чехия

Входът на руската църква „Николай Чудотворец“ в Амстердам, белязан със знака Z. Новата свастика започна да се появява дори върху православни храмове, а риториката на Путин включва и „защита на православието“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Символът Z, използван от руските окупатори в Украйна, ще бъде обявен за идентичен със свастиката и ще бъде криминализирана употребата му по решение на чешките власти, съобщава изданието „Seznam Zprávy“.

Санкциите върху обозначителния и символичен знак се обсъждат в Министерството на вътрешните работи на Чехия. Според прессекретаря на ведомството, всяко използване на Z извън нормалната му употреба в надписи и думи, ще бъде прието като поддръжка на военните действия на Русия срещу Украйна. Това може да доведе до обвинение по член 405 на чешкия Наказателен кодекс в частта „отричане, одобрение или оправдаване на престъпления против човечеството, военни престъпления и престъпления против мира“.

Вижте още: ЗНАКЪТ НА ЗОРО, ЗРАДА ЗЕЛИ, ДАТАТА 22 ИЛИ ОБЪРНАТ ЗНАК НА SS?

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах