360

Какво е България? Локацията уж е добра. Но журналистите отплават във фекалните води, а делфините чакат на спирките

РИОСВ-Варна сезира Районната прокуратура за мъртъв делфин, открит на автобусна спирка в морския град. - 360

РИОСВ-Варна сезира Районната прокуратура за мъртъв делфин, открит на автобусна спирка в морския град.

„Истината вън лежи – делфин на плажа.“

Във Варна намериха мъртъв делфин на автобусна спирка. Преди това намериха мъртъв журналист във водата. Звучи като грешка, разменени заглавия – грешното тяло на грешното място.

Location, location, location!

Това е мантрата на всички брокери на недвижими имоти – най-важно е мястото. Локацията определя стойността. Локацията променя смисъла. Ако едно нещо се появи на непривично за него място, то моментално започва да означава друго нещо. Примерно нова детска болница върху стар, изоставен строеж.

Америка за България

Същото е и с липсата. Едно е да няма вода в Патагонската пустиня. Друго е в Перник. Във Варна пък има вода с лайна. А в София има нов рекорд – намериха 360 кг кокаин. Къде? В Студентски град.

Location, location, location.

Понякога локацията няма общо с названието си. Кампус, курорт или квартал? От много години Студентски град е толкова Студентски град, колкото кренвиршът с месо е кренвирш с месо.

Тогава какво е България? Локацията уж е добра. На това място има много бърз интернет, знам го от една готина реклама. Гледах я в интернет и не ми заби, значи е вярно.

Понякога ми се иска България да прилича на Зала „България“. Обаче няма как, защото все повече прилича на булевард „България“.

Отдясно са офисите, отляво – панелките. Но тук лявото и дясното никога не са имали особено значение. По-важното е, че в средата има път към „Бояна“, а „Бояна“ е друга топ локация, божествена.

Нещо като Олимп, защото боговете слизат отгоре и минават по булевард „България“, за да вземат каквото е останало долу (в България). То не е много. И те не са богове. Но се държат като богоизбрани, мястото им го позволява.

Location, location, location.

На това място вече няма 360 кг кокаин, но има 360 км магистрала до морето (правена за 40 години от 20 правителства). До Бургас е – до Варна още няма. Пандемията преобърна всичко, но на 360 градуса – демек, пак същото.

Журналистите отплават във фекалните води, делфините чакат на спирките. А ние имаме много бърз интернет и линковете с журналисти и делфини не забиват. Отивам да намеря клипче на смешна котка (жива), за да не забия аз.


Текстът е от профила на Иван Ланджев във Фейсбук.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3