Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Пътешествие в шкафа за чорапи

48% памук, 32% приключения, 10% смях и още 100% сърдечност в новата книга на Здрава Каменова

Автор на илюстрациите в книгата за двете чорапчета е Ирина Василева. - Пътешествие в шкафа за чорапи

Автор на илюстрациите в книгата за двете чорапчета е Ирина Василева.

Какво ли се случва в шкафа с чорапи и гащи? Ще кажете – нищо особено, шкаф като шкаф. Писателката Здрава Каменова и илюстраторката Ирина Василева ни откриват съвсем нов свят. В съвместната си книга „Чорапът, който промени света“ с топлина, чувство за хумор и действен сюжет двете разказват историята на самотното бяло чорапче, което намира друго единично, но черно чорапче. Въпреки предразсъдъците, приятелчетата успяват да убедят всички възмутени наоколо, че един такъв невероятен чифт е възможен и дори красив.

Каменова и Василева ни представят една история от „48% памук, 32% приключения, 10% смях и още 100% сърдечност“, в която цветът не е от значение за сърцето.

„Чорапът, който промени света“ излиза под знака на Центъра за неформално образование и културна дейност „АЛОС“.

Авторката Здрава Каменова дава автограф

Авторката Здрава Каменова с книгата си

Представяне на книгата ще има на 14 януари от 16 часа в Литературен клуб „Перото“. Там героите от книжката ще оживеят чрез гласовете на български актьори, които ще прочети откъси от историята.

За най-малките почитатели са организирани творческа работилница за рисуване, оцветяване и изработка на книгоразделители.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах