Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ако се наложи, ще играете на турски…

„Обяснение от лицето Александър Морфов до лицето василвасилев“

„Лицето василвасилев, за жалост, заемащ поста, засега, директор на НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“, (...) организира публичен процес срещу човека АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ“, пише в обясненията си Александър Морфов. Снимка: Румен Добрев/Площад Славейков - Ако се наложи, ще играете на турски…

„Лицето василвасилев, за жалост, заемащ поста, засега, директор на НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“, (...) организира публичен процес срещу човека АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ“, пише в обясненията си Александър Морфов. Снимка: Румен Добрев/Площад Славейков

Обяснение от главния режисьор на Народния театър Александър Морфов поиска в срок до два дни директорът на първата трупа Васил Василев. „Площад Славейков“ научи, че Василев е издал заповед за вътрешно разследване на конфликта между Морфов и Велислава Кръстева, завеждащ „Връзки с обществеността“ в Народния, преди пиар на ДПС. Разпореждането му е в отговор на жалба от Кръстева, подадена на 10 ноември – 13 дни, след като вратата на кабинета ѝ в театъра осъмна надраскана от режисьора с надписи „ДПС“ (12 пъти), „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“, а табелката с името и поста ѝ бе изкъртена. 

Вижте още: ВЪТРЕШНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА „ЛИЦЕТО АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ“ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ

В заповедта режисьорът – чието завръщане в театъра бе основен коз за Васил Василев в концепцията му, когато се яви на конкурса за директор на Народния – е наречен „лицето Александър Морфов“. Василев е наредил всички доказателства, събрани за конфликта, да бъдат документирани, а след това комисия от вътрешни хора в театъра трябва да се произнесе дали според тях Александър Морфов е извършил дискриминация срещу Велислава Кръстева.

Според юристи, с които „Площад Славейков“ се консултира, възможно е целта на подобно разследване да бъде да се намерят аргументи за отстраняване на Александър Морфов от театъра по силата на Закона за дискриминация.

Не знаем дали режисьорът е спазил зададения от директора срок да даде обяснение за взаимоотношенията си с пиарката, но в края на днешния ден получихме по пощата обясненията на Александър Морфов за случая. Публикуваме ги в автентичния им вид.

ОБЯСНЕНИЕ ОТ ЛИЦЕТО АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ
До лицето василвасилев

Лицето василвасилев, за жалост, заемащ поста, засега, директор на НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“, явно страда от патологично раздвоение на личността! Едната половина все още се намира в 1980 г. и по комунистически стандарти организира процес, заклеймяващ враговете на комунизма, другата половина се намира в 2022г. в обятията на ДПС и организира публичен процес срещу човека АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ!

Другарю василев, на теб няколко пъти ти показах скандалното видео с твоята заместничка и пиар на НТ „Иван Вазов“ велиславакръстева, наричана за кратко в театъра ВИК! Видеото, в което се виждаше лицето ВИК как подтичва сред слугинажа на „председателя Ахмет“, с фанатично опиянение, ме разстрои и се надявах, че НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“ ще се разграничи от явната политическа пропаганда! НИЩО!!! НИТО ЗВУК! НИТО БУКВА!

Стана БЕЗПОЩАДНО ЯСНО, че НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“ се управлява от ДПС!

Както вече цитирах в моето отворено писмо – „Народният театър „Иван Вазов“ е независим културен институт… Като институция Народният театър е доказал, че съществуването му е напълно независимо от политическите промени, партии и личности“. Ти и твоите господари искате да унищожите правото на театъра и изкуството да бъдат независими! Искате да върнете културата във времето на „зрелия комунизъм“, откъдето явно идваш ти!

По отношение на лицето ВИК, което явно управлява НАРОДНИЯ ТЕАТЪР, тъй като ти нямаш право на свое мнение, ще кажа следното:

Когато забелязах, че лицето ВИК явно страда по своя оракул, откъдето е била прокудена, и предложих да напусне театъра и да се върне там, където душата и я тегли!

При следващата среща, когато разбрах, че тя се е впила като кърлеж в тялото НАРОДЕН ТЕАТЪР и никой не може да я изтръгне без хирургическа намеса, тогава я попитах: „Сега ще трябва ли да играем пиесите на турски език?“. На което тя тихо ми отговори: „Ами ако се наложи“!!!!!!!!!!!!!

Това беше точката, от която аз не мога да се върна назад и последва всичко останало!

Лицето велиславакръстева не съм я докосвал и никога не съм отправял към нея обиди и заплахи!

АЛЕКСАНДЪР МОРФОВ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС