Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Алис Купър президент (видео)

Музикантът обяви, че ще се кандидатира за държавен глава на САЩ, а и има готова песен за случая

Слоганът на Алис Купър за президент: „Проблемен мъж за проблемни времена“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Алис Купър президент (видео)

Слоганът на Алис Купър за президент: „Проблемен мъж за проблемни времена“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Оглеждате се за по-добър кандидат?
За по-добра платформа?
Спрете с оглеждането.

„Искам да бъда избран“, изревава Алис Купър в едно от най-известните си парчета. И на фона на предстоящите през ноември президентски избори в САЩ, рокерът ветеран е дяволски сериозен… поне донякъде.

Купър обяви, че ще се кандидатира за американски държавен глава – и за британски премиер – под слогана „Проблемен мъж за проблемни времена“, пише „Евронюз“.

Тези заявки на музиканта за властта, разбира се, са повече реклама, отколкото политика. Причина за тях е новата поява на хитовата му песен от 1972-а Elected (бел. ред. – „Избран“), заедно с редица агитационни материали към нея.

alice

Но Алис Купър си има и предизборна програма – обещава например забрана на селфитата, ще бъдат позволени единствено на един-единствен специален Национален ден на селфитата.

Сред останалите му предложения са връщане на Брайън Джонсън обратно в AC/DC, поставяне на лика на Граучо Маркс на 50-доларовата банкнота, забрана за говорене по време на прожекция на филм в киното и инсталирането на поставки за чаши на всяка седалка в самолет.

По-мащабните му обещания пък засягат починалия по-рано тази година Леми Килмистър – неговият образ трябва да бъде издялан на планината Ръшмор, редом до първите американски президенти. А прочутият „Биг Бен“ в Лондон ще бъде преименуван на „Биг Леми“…

https://youtu.be/1i4EnjRKVQw

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах