Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Би Ти Ви спира предаването на Карбовски

В същия часови пояс се предвижда друга програма

Мартин Карбовски твърди, че не е получил официално уведомление от телевизията за решението им да не подновяват договора на предаването. Снимка: Би Ти Ви - Би Ти Ви спира предаването на Карбовски

Мартин Карбовски твърди, че не е получил официално уведомление от телевизията за решението им да не подновяват договора на предаването. Снимка: Би Ти Ви

„Втори план”, предаването на Мартин Карбовски по Би Ти Ви, което се излъчваше всяка събота, няма да бъде в ефира от следващата година, потвърдиха за „Площад Славейков” от медията. Договорът на журналиста няма да бъде подновен. До края на календарната година ще бъдат излъчени всички записани предавания според програмната схема.

„Планирали сме друга програма в този часови пояс, която е по-подходяща с оглед на бъдещата ни стратегия за съдържание. Ще дадем подробности в началото на следващата година. Благодарим на Карбовски и на екипа на „Втори план“ за чудесната работа през последните повече от 4 години!”, каза пред „Площад Славейков“ Константина Маркова от отдел „Корпоративни комуникации и PR“ на Би Ти Ви.

Преди няколко дни медията обяви смяна на висшето си ръководство. Поста на главен изпълнителен директор бе зает от чешкия журналист Мартин Швехлак, който от първия си ден обеща  „да влее нова енергия в съдържанието и програмата”. 

Изказват се предположения, че свалянето на предаването е било предизвикано от обвиненията на дизайнерката и репортерка в предаването Миглена Каканашева – Мегз, която наскоро обвини Карбовски в секстормоз.

Потърсен от „Площад Славейков”, Мартин Карбовски заяви, че ще коментира новината „по-нататък”. Той твърди, че не е получил официално уведомление от телевизията за решението да не бъде подновяван договорът му и не е запознат с мотивите му.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС