Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Борисов: Господ ми е свидетел, че не съм свалял карикатури

Аз ли съм виновен, че някой си цензурира своята телевизия или своя вестник, коментира премиерът

„Нито съм звънил в Нова телевизия, нито съм се сърдил - каза премиерът. - Самоубийство е във времето на Фейсбук и интернет да сваляш информация.“ Снимка: Веселин Боришев, Клуб Z - Борисов: Господ ми е свидетел, че не съм свалял карикатури

„Нито съм звънил в Нова телевизия, нито съм се сърдил - каза премиерът. - Самоубийство е във времето на Фейсбук и интернет да сваляш информация.“ Снимка: Веселин Боришев, Клуб Z

„Господ ми е свидетел, че не стоя (зад свалянето на карикатурите), не е честно“, коментира премиерът Бойко Борисов изтритата карикатура „Свинска опашка vs Конска опашка“ в сряда в сайтовете на „Нова броудкастинг груп“ и „Нет инфо“. Видеото на Чавдар Николов, осмиващо позицията на министър-председателя към ловците на мигранти по турската ни граница, бе заличено, както и всички останали негови работи в сайтовете на медийната група. В края на деня Николов научи още, че му е прекратен договорът.

Според Агенция „Фокус“ Борисов определя обвиненията, че сам е поискал свалянето на видео карикатурата, като „пореден опит да ми извадите очите“.

„Нито съм звънил в Нова телевизия, нито съм се сърдил – каза премиерът. – Цялата тази работа, която сътворихте, е удар срещу мене. Това не е нито помощ, нито… Това е просто опит, пореден, да ми извадите очите. Самоубийство е във времето на Фейсбук и интернет да сваляш информация. Да набедиш човек, че едва ли не стои за подобно нещо, Господ ми е свидетел, че не стоя, не е честно.“

Бойко Борисов твърди, че никога не си е позволявал да каже и една дума на някой карикатурист или журналист.

„С моето име и моя образ вече над 10 години куп карикатуристи си изкарват прехраната. Всеки ден – вестници, телевизии и къде ли не. Ако някой съм познавал, само съм ги поздравявал и съм се смеел като ги видя, но никога не съм си позволил на някого да каже и една дума. Не съм си позволил да кажа нищо по тази тема и на въпросната телевизия”, каза Борисов.

„Аз ли съм виновен, че някой си цензурира своята телевизия или своя вестник или, че частна медия си прави своята политика”, допълни той.

Борисов обясни, че карикатурите не само не го дразнели и „нищо не са ми причинили, но и който ме познава знае, че аз нямам никакъв комплекс.”

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg