Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Един джаз ден в Борисовата градина

Четири концерта на Лятната естрада с вход свободен в края на юни

Джаз ще огласява Борисовата градина на 27 юни. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Един джаз ден в Борисовата градина

Джаз ще огласява Борисовата градина на 27 юни. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Четири безплатни концерта ще се проведат в един ден на сцената на Лятната естрада в Борисовата градина на 27 юни. „Един джаз ден“ ще предложи целодневна музикална програма, чиято идея е публиката да не бъде пасивна, а да участва активно и събитието да се превърне в тържество.

На сцената ще излязат популярни джаз изпълнители – както любители, така и професионалисти. Сред тях са музикантите от „Брас Асоциация“, суингърите от „Lindy Hop“,  вокалистката Весела Морова, екзотичната изпълнителка на африкански танци Мария Коса, перкусионистите „Ямбадон“ и други. Те ще си партнират с талантливите възпитаници от училището за певци „D Stars“, създадено през 2005 г. от Даниела Станкова.

Началото ще бъде в 11 ч. с концерта „Български джаз“ в почит към българските композитори, създавали музика в този жанр. От 14 ч. следва концертът „Gipsy jazz“. Музикалната програма продължава със суинг в 17,30 с „Брас Асоциация“ и танцьорите от „Lindy hop Bulgaria“. Финалът е с „Джаз вечер“ в 19 ч. – селекция от най-доброто в джаза в изпълнение отново на музиканти от „Брас Асоциация“ и танцьорите от „Lindy hop Bulgaria“.

Над 100 души са ангажирани в целодневната програма на събитието. В паузите между концертите публиката може да се включи в работилници за музика и танц.

Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Министерството на културата и с партньорството на Столична община. Входът е свободен.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС