POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Котаракът Румен: Соверенът не е прос народ

Зашто мо е на господим трифоноф дасе измъква од чалгата? той знае, че не трябва, заштото ште остане бес избиратели

„Саветван колегите кодки да не наемат неваксениран перцонал“, казва Котаракът Румен. Снимка: Котаракът Румен/Фейсбук - Котаракът Румен: Соверенът не е прос народ

„Саветван колегите кодки да не наемат неваксениран перцонал“, казва Котаракът Румен. Снимка: Котаракът Румен/Фейсбук

В ситуация на политическа и здравна катастрофа медиите трескаво търсят възможно най-компетентни по двете теми събеседници, за да дадат искрица надежда на народа, заседнал в интернет и пред телевизорите. За да бъдем полезни на своите читатели, в „Площад Славейков“ решихме да потърсим за разговор косматия инфлуенсър от Фейсбук, британска кръстоска с български корени между Нойзи и Юлиан Вучков, Котаракът Румен. Специалист по видимото и невидимото, той следи всички теми отгоре, от третия етаж на площад „Славейков“, извисен над дреболии като българската граматика, дълбоко посветен на ежедневието, концентрирано в гранулите Роял Хранин. 

– Как се ориентирате в политическата криза, г-н Котарак?

– ако трябва дасам честем докрай – фсе по трудно. основно се объркван од имената на партийте. не стига, че са ени такива описателни, ами и си ги сменят! ето напримерно „исправи се! мутри, вън!“ сега вече е „изправи се.БГ! ние идваме!“. това е мяуко като да се казваш кокожка иванова, естественно, изопшто дане си харесваш името и слет време сас големи осилия да оспееш даго смениш на кокожка георгиева. странно е. но това както и да е.

намен лично по ми беше синпатично старото име, по-неже винаги можеше да распознаеш грамотните медий по това, че слагаха запетайката слет „мутри“, докато сега, сас риск дами излезне име на буквоядец, ште кажа, че точката пред „БГ“ ного ме озадачава. не трябваше ле да е запетайка? или може би има „исправи се.GB!”, „исправи се.FR!” и прочее??2? незнам. трябва даси направя проучване.

доста е обърквашто и од друга глебна точка. човек започва даси задава вапроси – ваф каква поза точно е адресата кам момента преди исправянето? кои са те? зашто е толкова спешно човекад дасе исправи? какво ште се случи, ако човекад се пак не оспее се исправи навреме, а те земат, че дойдат???2 … и прочее. саздава се извесно напрежемие, сагласете се.

сички тези мои расаждемия са по повод само една полетичаска формация, но по-неже времето ни е ограничено, ште ви спестя анализите ми односно останалите. нека продалжиме сас следваштия вапроз.

– Чувствате ли се от нещо скандализиран?

– незнам дали сам точно скандалезиран. нека заедно да по-милисме. вие как бихте нарекли чуството, което опзема човек, който гледа как друк човек играе шах прет цялата страна, но ваф хода на играта става ясно, че играештияд изопшто не е чувал за шах, преди да мо се наложи да играе? сложно чуство е това. ваф него има и сажелемие, и изомлемие, и ярос, и апатия, но основно има айрол. незнам. зел сам си пукамки и следа.

– Как оценихте усилията на „Има такъв народ“ да състави правителство?

– оценяван ги като като осилия од висока степен. тошко йорданоф даже се поцтрига човекад!. какво по-вече искате!!!1 мене прсонално наистина ме докосна този полетически жест. дано соверенат е оценил личната жертва… сега, като се замисла, може и балхи да е хванал човекад, знам ле. и на мене ми се е случвало по-това време од годимата. но това са лични нешта.

съшто оценяван усилията на ИТН да обедени нацията, посрецтвом наричайки народат „соверен“. хората харесаха това. се пак соверенат е човек сас неограничена влас за неопределено време вархо цялата даржава. не е като да си прос нарот, дето само мо дай да оре на нивата и ваф свободното време да гласува и да твори мяуко народно творчество. каде по яко е даси „соверен“, не ле?

– Какво мислите за Слави Трифонов, успя ли да се измъкне от чалгата и да порасне на нивото, на което го постави народът?

– вие очевидно потценявате господим трифоноф. зашто мо е на него дасе измъква од чалгата? той може и да може да го направи, но знае, че не трябва, заштото тогава ште остане бес избиратели. това е се ено да имаш червено ферари и да го хвърлиш, зада те харесват по-вече хората. еми, да, глупаво е. оназ оште од първото българско царство собствениците на червени ферарита са на почит. съшто можете даси направите слебния експеримент: питайте слочаен меновач на улицата какво претпочита да има – червено ферари или синя кръф и ше видите какво ште ви одговори.

то даже и ас на моменти се олавян, че сажеляван, че анатомично сам васпрепяцтван да штракан сас пръсти, но тва е ена друга тема.

– Вие също не се показвате публично и общувате с гласоподавателите чрез Фейсбук, това дава ли ви смелост най-сетне да се кандидатирате за властта?

– вище, връската сас мояд „електорад“ е предимно емоционална и точно затова асам ваф фейзбук. фейзбук е място за обменяне на емоций, а не толкова на полетики и информация. добре е дасе има претвит.

друго, което е добре дасе има претвит е, че калигола съшто е искал да направи льобимияд си кон сенатор, обаче мяуко преди това са го обили. калигола, не коня. та ваф тази връска незнам, дали ако се кандедатиран за по-литическа влас, това няма да навреди на чистачад на моята тоалента. просто не е момента – точно премина четеригодишнияд обочителем курс!! това са ного инвестиций!!11

– Какви хора биха гласували за вас и колко процента смятате, че ще получите?

– както вече казах, незнам дали моята камдидатура ште е одачна, особено имайки предвит двойното ми граждамство. асам сас бритамски касокосмест происхот, не крия. но од друга страна електоратад ми е повече од нетарпелиф да предложа алтернатива. немога да прогнозиран, но колкото и процемта да получа, мога да обештая ено – аз ште продалжаван да работя за брутното вътрешно штастие на народонаселемието.

– Защо толкова малко хора гласуваха на последните избори?

– когато мояд саквартирамт златим беше оште мяуко котемце, ного харесваше дасе крие ис апартамента и едимственият начим даго накараме дасе по-каже беше да раздрусаме борканат сас роял хранин, ама бес да мо сипваме, че ного палнееше. върза се само първите няколко пъти. оште да обесняван ле или мога даси по-зволя да бъда иносказателем? даси иносказателем е яко. винаги можеж да твардиш, че просто си имал претвит това, което си нямал претвит и никой кобче неможе да ти каже – основен похват на някои модерни полетици.

– Как се чувствахте като котка 12 г. под управлението на ГЕРБ?

– по-зволете да корегиран вапроса. асам котарак на четери годими, но поради разликата межд човешкото и котежкото летоброене излиза, че сам живял не четери, не дванайсе, а цели трийсет и пед годими под оправлемието на герп. за мой касмет хора като мен, мечо пух, супермен, великдемския заек и прочее могат даси по-зволят лукса да живеят ваф паралелна реялнос. тази паралелнос ме заштитваше прес сичкото това време.

но набльодемията ми показват, че и ного од ваз обикновемните граждами, зада се чустват добре, издгариха свои персонални реялности и заживяха пот стъкленияд похлопак на тесни социалми кръгове, които считаха за по приемливи од живия живод. за сажелемие обаче, докато секи плува ваф сопствения си шамански коридор, идеята за граждамското општесто отива на задем план. сега надяван се това дасе промени.

– Страхувате ли се за годините, когато ще трябва да излезете в пенсия?

– наречете ме работохолик, но ас нямам никакво намеремие дасе пенсиониран! това е фсе ено диадо коледа дасе пенсионира. как ште стане тая ралта!!1 ас по-стъпих на ралта като Котаракът Румен на крехката възрас од няколко седмици. цял живод това сам работил. и не виждан кой би могал даме замести на тая одговорна по-зиция. а и оште сам твърде млат зада мисля за това, моля ве.

– Каква е вашата прогноза за изход от политическата криза?

– едимственияд вазможем исхот, който ас виждан, е да си внесеме готово правителство однякаде, но зада не по-паднеме пот злонамерено чождестранно или, дане дава госпот бок, соросоидно влиямие, предлаган да протегнеме рака за помошт кам братята изванземни от проксима кентавар бета. ште им испратиме за преговори едим мъш, ена жена и едим северем македомец, както вече беше предложено од някои далновидни полетически лидери и вярван, че ше по-стигнеме споразомение да дойдат да ни оправят за колкото там дни преценат хората. ваф замяна ние ште им върнеме паметникат на бузлоджа. не е тайна, че мономентат фсъшнос прецтавлява круизен корап од проксима кентарвар бета, на който прес едно од посештемията мо ваф началото на осемдесетте месното населемие источи горивото и той заседна на наша териториа. еми, ште им го върнеме на хората, кво! то си им е наслецтво!!1

– Как оцеляхте по време на Ковида, страхувахте ли се от смъртта?

– несам се страхувал. ас и саквартирантат ми златим разсадникоф поддържаме редовна ваксинационна практика много преди това да стане модерно по-света. тази мода обаче не оспя да пробие ваф балгариа. тук хората са традицоналисти и разни там статистики и мелицински проучвания ваопште не им минават. мошните корени на месното населемие, които пият живителна сила директно од земята и мяуката прерода, го карат, фместо дасе ваксенира, да се ръси сас светена вода, да си овива главата сас аломиниево фолио и ваф краен случей да чете киприянови молитви. ваф балгариа масово се твърди, че останалите 99% од пламетата нешто сасе объркали, а ние сме прави. може, моооооже. вазможно е. често се случва…. ОУ, МОМЕНТ!!!1 никога не се е случвало. проверих. моя грешка.

– Какво бихте препоръчали на котките с хора, които отказват да се имунизират?

– саветван колегите кодки да не наемат неваксениран перцонал. казван го од сопствем опид!!1 когато чистачката на моята лична тоалента се разболя од ковит, не само, че спря да ми я чисти, но даже на моменти се налагаше ас да чистя нейната!! фсе ено устар да поднесе чай на джийвс!!11! фсе ено мастар йода да испържи ейца на люк скайуокър!!1 това е противоестественно!!11111

– Защо толкова много българи не желаят да се ваксинират?

– хората имат право дасе беспокоят. за никого не е тайна, че българскияд нарот е най древният нарот на пламетата, по-неже както одавна се знае, първияд човек е по-гребан ваф царичина. освем това българите са езобретили конпютарад, касетофомат, киселото мляко, розовото домати, китайскияд и майскияд калемдар и даже и майскияд брънбар са езобретили!! и не само!111 ноевияд кофчек е одкрит именно ваф балгариа и по точно заседнал ваф река провадийска и мога до утре да изреждан, но само ште добавя, че и сам госпот дори фсеизвесно е бъгларин!!111 ИМА ТАКЪФ НАРОТ!! НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ!!111 няма как пре това по-ложемие великите световни сили да не целят именно по-робването на целия този могъшт ентелектоален и астрален потенциял, каквото фсъшнос прецтавлява самото ваксениране.

естественно, друга ена пречина българите да не желаят да се ваксенират би могла да бъде загобата на доверие ваф институцийте, но нека не распространяван непроверени факти, сепак.

– Философски ли трябва да приемаме теориите за плоската земя, фалшивото кацане на Луната и чипирането, или ще препоръчате метод за убеждаване, противодействие или неутрализиране?

– тук само ште истъкна ониверсалнияд ни български аргомент, който вадим като последем кос, когато се чустваме длъжни да заемем по-зициа относно нешта, од които си нямаме ама никаква прецтава: СЕКИ САМ СИ ПРЕЦЕНЯ!!11

– Стигнахме ли дъното? По какво съдите за това?

– злите езици твардят, че дъното ни гони нас, но ас небих бил толкова краен. бих казал, че несме. съдя по равномерното движение в посока сафпадашта сас гравитациата. когато го стигнем, ште се чуе, няма страшно. за разлика од други, дъното поне винаги е достижима цел.

– И за да имаме положителен финал на нашия разговор: какво ще си поръчате за вечеря?

– ами штом така штедро предложихте, викнете ми ено лаврачо шкенбе, едим лаврак магданозлия, ама да махнат магданоза, че ми се лепи на непцето и за десерт тункван лаврак с цели лешници, моля.

– Така се разделяме… пардон, станала е някаква грешка, не ви каня на вечеря, моля да си ядете гранулите!

– еми, ето!! знаех си, че на медийте неможе дасе расчита!!1111

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg