Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Емил Бонев избран за и. д. на Народния

Драматургът ще ръководи първата трупа до конкурс

Снимка: Румен Добрев - Емил Бонев избран за и. д. на Народния

Снимка: Румен Добрев

Емил Бонев е новият директор на Народния театър, научи „Площад Славейков“. Драматургът бе назначен от министъра на културата Вежди Рашидов, за да управлява първата трупа до провеждането на конкурс за титуляр на длъжността. Актрисата Цветана Манева е отказала поста.

Бонев е завършил актьорско майсторство във ВИТИЗ (НАТФИЗ) през 1986 г. Още в началото на кариерата си е отличен с Първа награда по актьорско майсторство на Национален преглед за драма и театър за ролята на Васил Левски в “Тайната вечеря на Дякона Левски”. Има над 60 роли в театъра.

Дебютната му пиеса като автор – „Морска сол“, е играна многократно у нас и в чужбина. Бил е сценарист и режисьор на шоуто „Пълна лудница“, както и на сериала за спасяването на българските евреи „Недадените“. Организирал е театралния фестивал „Сцена на кръстопът“. Единайсет години е бил директор на Драматичния театър в Пловдив.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg