Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Филип Киркоров е най-влиятелният музикант в Русия за първата половина на 2022 г.

В първата десетка има както поддръжници, така и противници на войната в Украйна

Филип Киркоров успя да детронира Алла Пугачова по влияние. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС - Филип Киркоров е най-влиятелният музикант в Русия за първата половина на 2022 г.

Филип Киркоров успя да детронира Алла Пугачова по влияние. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС

Филип Киркоров е най-влиятелният музикален изпълнител в Русия за първата половина на 2022 г., сочат ежегодните изследвания на холдинг „Ромир“. В Топ 10 в категория „Музика“ първо място заема Филип Киркоров, заменил на върха Алла Пугачова, която беше несменяем лидер в класацията години подред.

Според резултатите от последните изследвания, тя заема вече четвърто място – след Олга Бузова и Олег Газманов.

Стремително нараства влиянието на Юрий Шевчук от „ДДТ“, отбелязват от „Ромир“. Той заема петото място, а веднага след него е фронтменът на група „Ленинград“ Сергей Шнуров.

Седми е Николай Басков, след него са Григорий Лепс и лидерът на „Любе“ Николай Расторгуев. За пръв път в първата десетка се появява основателят на група „Машина времени“ Андрей Макаревич.

Впечатляващо е, че позицията в класацията не зависи от отношението на изпълнителите към войната в Украйна. Някои от тях са пряко свързани с властта, а други са част от „черния списък“ на певци и изпълнители, чиито концерти в Русия са забранени.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90