VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

И Хворостовски „убит“ от фалшива новина

Съпругът ми е добре и щастливо спи до мен, написа жената на големия баритон

Дмитрий Хворостовски е жив и здрав. Снимка: Павел Антонов - И Хворостовски „убит“ от фалшива новина

Дмитрий Хворостовски е жив и здрав. Снимка: Павел Антонов

И един от най-големите оперни певци на нашето време стана жертва на фалшивите новини. След като късно във вторник руски медии съобщиха за смъртта на Дмитрий Хворостовски, съпругата на баритона Флоранс опроверга информацията.

„Съпругът ми е добре и щастливо спи до мен, вървете по дяволите всички, които пишете такива неща“, написа тя във Фейсбук.

От 1990 г. Дмитрий Хворостовски пее в Лондонския кралски театър, Баварската държавна опера, Берлинската държавна опера, Миланската Ла Скала, Виенската държавна опера, Аржентинския театър Колон, Метрополитен опера и Чикагската опера в САЩ, Маринския театър и театър Нова Опера в Руската федерация, оперната сцена на Залцбургския фестивал и др.

Живее в Лондон от 1994-а. Лично поддържа Балтийския симфоничен оркестър. През юни 2015 г. стана ясно, че баритонът има тумор на мозъка. След курс на лечение, той поднови концертната си дейност от септември същата година. Тогава той излезе в три представления на „Трубадур“ в Метрополитън опера, заедно с Анна Нетребко и получи изключително ласкави отзиви от критиката.

Вижте още: СВЕТЛАНА АЛЕКСИЕВИЧ ОПРОВЕРГА НОВИНА ЗА СМЪРТТА СИ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg