Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Българи – You Nazi и в Берлин

Нападателят, съборил с ритник германка в метрото, се оказа българин. Сега кого да мразим?

Нападателят на жената в метрото в Берлин е българин, съобщи прокуратурата в германската столица. - Българи – You Nazi и в Берлин

Нападателят на жената в метрото в Берлин е българин, съобщи прокуратурата в германската столица.

Берлинската прокуратура вече идентифицира и мъжа, съборил с ритник жена по стълбите на метрото в германската столица. Фактическият извършител е наш сънародник… съгражданин… какво значение има? И кого да мразим сега?

Говорителят на берлинската прокуратура Мартин Щелтнер потвърди пред „24 часа“, че не само един от компанията, а и самият човек, извършил нападението, е българин. Целият досегашен хор от безумни приказки за „бежанците”, „мигрантите”, „ислямската напаст”, „рЕзаните“ и прочие глупости би трябвало да замлъкне на секундата.

Разбира се, това няма да се случи. Както казва германско-българският писател Троянов, в страните от бившия Източен блок ксенофобията е особено силна. Бих добавил, че и безсрамието е на почит. Всички, които дълго припомняха безобразията от Кьолн миналата Коледа и обвиняваха бежанците от ислямския свят за нападението в берлинското метро, сега ще започнат нова песен.

Така наречените им „аргументи” са колкото жалки, толкова и предвидими.

Първо, кой казва, че „българин” е същото като „български гражданин”? Та ние, истинските българи, сме горди арийци (или хуни, или траки, както предпочитате), докато част от хората с български лични документи не са като нас, ами са съответно „мангали”, „турчоля”, „еврей” (задължително с „й” в множествено число) и… споменах ли „рЕзани”? Тоест има разлика между гордия българин (извинявам се, гордия Balgarin) и негодника, криещ своята расова и верска непълноценност зад нашия чист и свят национален герб. Човекът с ритниците може и да има български паспорт, но всъщност сигурно е „мангал” или „рЕзан”, което го прави турчин, сиреч мюсюлманин, тоест арабин, демек бежанец, ох, не, не бежанец, а икономически мигрант… Пък то Народът-Няма-Какво-Да-Яде, а вие либерастите тука бежанците ще ми защитавате, ама-ха! Вие Кьолн помните ли? Вие знаете ли, че интеграция с тия (пардон, с „тЕя”) не може да има? Вие знаете ли, че нас петстотин години ей такива са ни клали? А?

Второ, сигурно злите германци или – да си го кажем правичката – страховитите еврогейове, които са си недобити при Сталинград фашисти (нищо, че същевременно са и либерасти, той фашизмът си върви с либерастията, не си пречат), толкова силно мразят нашата изстрадала България, че приписват злодеянията, извършени от бежанци не на кого да е, а именно на нас, невинните българи. Соросоиден заговор, честно ви казвам!

Трето, бе к’ва жена, бе! Сигурно си го е просела. Те там по чужбините всичките са едни леки такива, аз я знам тая, бил съм със сестра й и не беше нищо особено. Айде, моля ви се, не стана ли ясно, че Народът-Няма-Какво-Да-Яде, та ни занимавате с някаква си там разглезена либерал-фашистка от гнилия Запад, дето някой я е ощипал мило и любовно, а тя сега пищи, щото не знае къде е хубавото. Ми като не ще, к’во е тръгнала само по метрото, па сигур и с панталони, а не с полата доземи на прабаба си.

Хората, които прибързано наругаха бежанците и биха избълвали такива приказки, са същите, които много се зарадваха, че битите в Бидгошч са повече турци, отколкото българи. Към способните на такова „мислене“ може да се изпитва само презрение. За тях подхожда изразът „Българи – You Nazi“.

Colibri april 2017

Нямаше изобщо да си дам труда да пиша този текст (и още повече горните три отвратителни абзаца), ако този тип мислене не се беше превърнал в реалност. Динковизацията на публичното говорене, пълното безсрамие, простащината, лъжата и безчовечността неусетно станаха страшен проблем в България. Нацията ни се обуначва с всеки изминал ден и всяко що-годе по-нормално мнение се дави в океана от храчки на кресливи „патриоти”.

Нещастникът, който нападна жена, можеше да я убие и то в гръб, но той не успява да ме накара да се срамувам, че съм българин. Освен нормални хора, във всяка нация има и идиоти. Но глупаците, способни да крещят срещу „бежЕМци, еврогейове, либерасти“, марсианци, а може би и срещу четирите годишни времена, само и само да не погледнат в уродливия мрак на собствените си мозъчета – ето те могат да предизвикат у мен срам, че съм им сънародник.

И понеже ми е приятно такива полухора да ме смятат за „фашист”, а не искам да минавам за излишно толерантен към диващината, направо си признавам, че вече виждам сценариите за доброзорното им превъзпитание.

Последните ми остатъци от толерантност стигат, колкото и аз като един български журналист да попитам: а как ли се чувства ритнатата жена?

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Заразата на омразата